Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Az elektromos áram felváltja a dízelt: Solingen közösségi közlekedési vállalata a Kiepe Electric IMC® technológiájával működtetett buszokat vásárol


2020.10.22
Forrás: Knorr-Bremse, Sajtóközlemény
- A Stadtwerke Solingen (SWS) feladja az első megrendelést 16 darab, a Kiepe Electric és a Solaris IMC® technológiáját használó emisszió mentes, 12 méter hosszú trolibuszra.

- Az új, akkumulátoros trolik felváltják a dízelmotoros járműveket és a felsővezeték nélküli szakaszokon is közlekednek.
- A megállapodás piaci jelzés a 12 méteres dízel buszokat üzemeltető, felsővezeték nélküli szakaszokat tartalmazó útvonalak villamosítására.
- A Kiepe Electric számára a 16 darab 12 méteres troli beállítását célzó projekt értéke magas, a tíz millió euróhoz közeli tartományba tartozik.

München/Düsseldorf, 2020. október 22. – A vasúti és haszon járművek fék- és más rendszerei piacán világszerte vezető szerepet betöltő Knorr-Bremse leányvállalata, a Kiepe Electric 'Menet Közbeni Töltés' (IMC®) technológiájával ellátott akkumulátoros trolibuszok Solingen városában kulcsfontosságú szerepet töltenek be a teljes buszflotta villamosításában. A Kiepe Electric és a buszok és trolik gyártásának egyik európai vezetője, a Solaris, konzorciuma 16 emissziómentes 12 méter hosszú, IMC® technológiával ellátott Solaris Trollino trolibuszt szállít 2021 végével kezdődően Solingen tömegközlekedési vállalata számára. Ezek felváltják a dízel meghajtású buszokat és akkumulátoros üzemmódban hidalják át az útvonalak hosszú, felsővezeték nélküli szakaszait.

„Solingen évtizedek óta úttörő szerepet játszik a környezetbarát tömegközlekedésben. A Kiepe Electric-kel kialakított együttműködés ugyanennyi ideje áll fenn és jelentős mérték-ben járul hozzá e célok teljesüléséhez. A Stadtwerke Solingen a mi IMC technológiánkat használja több dízelhajtású autóbusz elektromosokkal történő felváltására. Az új, 12 méteres IMC® buszok és megbízható szolgáltatásaink révén örömmel támogatjuk a város fenntarthatósági stratégiáját, fogalmazott Alexander Ketterl, a düsszeldorfi székhelyű Kiepe Electric Rt. ügyvezető igazgatója. Négy, IMC500-as berendezéssel ellátott elektromos csuklós autóbusz már 2018 óta szolgálatban van Solingenben, ahol a BOB néven ismert (akkumulátorral és felsővezetékkel is működő) buszok jelenleg 12 km hosszú, a teljes útvonal 75%-át kitevő felsővezetékes szakaszokon üzemelnek. A Kiepe Electric azonos szerelvényeket használ a meglévő BOB-okhoz és az új járművekhez. Ezáltal az üzemeltető karbantartási és javítási költségeket takaríthat meg és minimális tartalékalkatrész készlettel működhet.

Petros Spinaris, a Solaris Bus & Coach vezérigazgató helyettese örömmel tekint a Kiepe Electric-kel megújított együttműködés elébe és kijelentette: „Az elektromos és hidrogén hajtású trolibuszok kulcsszerepet töltenek be emisszió mentes portfoliónkban. Az SWS ismételten elismerte az 1600 darab, ilyen típusú jármű gyártásában már szerzett tapasztalatainkat és e beruházással bizalmát fejezte ki trolibuszaink iránt, melyek javítani fogják a Solingen-i lakosok életminőségét."

Ettől az új megrendeléstől eltekintve, a Kiepe Electric és a Solaris egy szerződéses opció keretében már szállít 16 darab IMC500-as csuklós buszt (Solaris Trollino 18 típust) Solingen közlekedési vállalatának. A 'Menet Közbeni Töltés' (IMC®) technológiával működő járművek különösen kiemelkednek sokoldalúságukkal, mivel a korábban dízelmotoros járművekkel kiszolgált útvonalakat teljes mértékben át lehet állítani elektromos üzemmódra. A BOB buszok akkumulátorai a felsővezetékes szakaszokon haladva töltődnek, a felsővezeték nélküli szakaszokon viszont a jármű rugalmasan folytathatja útját az akkuk energiáját használva. Az akkuk kapacitásától és az útvonal jellegétől függően az IMC® buszok akár 30 kilométert is megtehetnek utántöltés nélkül.

A Solingen-i közlekedési vállalat számára az IMC® technológia megbízható útitárs a CO2-mentes közlekedéshez vezető úton. A város tovább tervezi az elektromos közlekedés arányának növelését, miközben hasznosítja a meglévő felsővezetékes rendszert. Ezért írt ki tender felhívást további, nagyteljesítményű energiatároló rendszerekkel és intelligens töltő és energiahasznosító eszközökkel felszerelt BOB-buszokra. Conrad Troullier, a Solingeni közlekedési vállalat ügyvezető igazgatója a döntést így magyarázta: „Azért választottuk a Kiepe Electric-et az ilyen rendkívül sajátos és innovatív beruházás elektromos berendezései beszállítójának, mert az IMC® lehetővé teszi a buszok rendszeres szolgáltatáshoz történő felhasználását, mind a meglévő felsővezetékes szakaszokon, mind az útvonalak vezeték nélküli részei mentén."

Alexander Ketterl jövőre utaló megjegyzése szerint: „Ez a megrendelés fontos jelzés a piac-nak. Azt mutatja, hogy a 12 méteres buszok felsővezetékes útvonalai ma már villamosítha-tók, hála az IMC® technológiának. A Kiepe Electric úttörő szerepet játszik e területen." Csak Észak-Amerikában, beleértve olyan nagyvárosokat is, mint San Francisco, Seattle és Vancouver, jelenleg már 566 darab, a Kiepe Electric elektromos berendezéseivel működő 12 méteres trolibusz van forgalomban, legtöbbjük az IMC® technológiát hasznosítva. Ez a lehetőség nyitva áll számos, fenntartható tömegközlekedési rendszert alkalmazni kívánó európai nagyváros előtt is. Solingen városa már megvalósította ezt a víziót és a leghosszabb villamosított trolibusz hálózattal (összesen 56 km) büszkélkedhet.

A város 50 akkumulátoros csuklós trolibusza minden évben több mint 1,8 millió liter dízel üzemanyagot takarít meg és 4.934 tonna CO2 kibocsátását előzi meg a 16,3 millió, elektromos árammal megtett út révén.

www.knorr-bremse.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Knorr-Bremse


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;