Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Napelemtérképet fejleszt a Total és a Google Cloud, amely felbecsüli a háztetőkben rejlő napenergia-potenciált


2020.11.02
Forrás: Stern Communications - Total Sajtóközlemény
A Total és a Google Cloud összeadták tudásuk legjavát, hogy közösen fejlesszenek egy napelemtérképet. Az innovatív eszköz célja, hogy felgyorsítsa a napelemek telepítését a magánszemélyek otthonaiban annak érdekében, hogy pontos és gyors becslést adjon a házukban rejlő napenergia-potenciálról.

A fejlesztés először Európában majd az egész világon elérhető lesz.

A Solar Mapper névre keresztelt eszköz vadonatúj mesterséges intelligenciát és algoritmusokat használ, amelyek jobb eredményeket nyújtanak a jelenlegi eszközöknél, különösen a következő tényezők tekintetében:

•  a műholdas képekből kinyert adatok minősége;
•  a nappotenciál becslésének élessége;
•  a telepítendő technológia relevanciája;
•  az eszköz globális földrajzi lefedettsége.

Franciaország esetében a Solar Mapper több mint 90%-os földrajzi lefedettséget biztosít, így jóval több ember képes felmérni otthona napenergia-potenciálját a korábbiaknál nagyobb pontossággal.

,,A Solar Mapper lehetővé teszi a Total számára, hogy gyorsabban telepítse a napelemeket a házak tetejére annak érdekében, hogy ügyfeleinek megfizethetőbb és hozzáférhetőbb napenergiát biztosítson." – magyarázza Marie-Noëlle Séméria, a Total technológiai igazgatója. ,,A Total napenergiával kapcsolatos szakértelmének ötvözése a Google Cloud mesterséges intelligenciájával és adatbázisaival azt eredményezte, hogy mindössze 6 hónap leforgása alatt képesek voltunk egy vonzó és innovatív ajánlatot kidolgozni.

Ezenkívül a Total a Solar Mapper B2B alkalmazásának fejlesztését is tervezi, amelyet kifejezetten ipari és kereskedelmi épületek, valamint létesítmények számára kínálnak.

A Solar Mapper hozzájárul a Total Csoport azon törekvéséhez, hogy világszerte vezető szerepet tölthessen be a megújuló energiák termelésében, ezáltal elérve a nulla kibocsátást 2050-re.

www.total.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; Solar, napenergia


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;