Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Programozás építőelemes dobozból: A KUKA.AppTech használatával a kezdettől fogva produktívan


2020.11.05
Forrás: KUKA Robotics, Szaksajtó
Robotok gyors és egyszerű integrálása a termelésbe – erre ad választ a KUKA.AppTech megoldás. Az építőelemes doboz elvén működő programozási koncepció gyors és problémamentes üzembe helyezést tesz lehetővé.

A mindig gyakran használt funkciót tartalmazó könyvtár lerövidíti a programozást

Alkatrészek mozgatása, hegesztése, ragasztása, mérése – igen sokrétűek azok a feladatok, amelyeket a robotok képesek átvenni az ipari termelésben. A kihívás a következő: a robotnak először minden munkafázist szoftverparancsokkal kell megtanítani. A KUKA.AppTech szoftver segítségével a munkafázis programozása minimálisra csökkenthető. A KUKA.AppTech megoldásban könyvtárszerűen vannak elmentve a leggyakoribb mozgásrutinok és -folyamatok, azok gyorsan betölthetők és ügyfélspecifikus folyamatokba integrálhatók.

Gyors üzembe helyezés a rövid betanulási időnek köszönhetően

A standard-mozgások manuális programozása helyett a felhasználók a KUKA.AppTech segítségével összeállíthatják a robot előre létrehozott modulokból álló feladatait. Ez egyrészt időt takarít meg, másrészt nincs szükség mélyreható programozói ismeretekre. Hogy a robotok ne ütközzenek össze és feladatuk végzése során ne keresztezzék egymás útját, a szoftver mintaként már összehangolt mozgásrutinokat kínál fel. Így például elkerülhető a robotok összeütközése.

A csökkentett betanítási ráfordítás nagyobb termelékenységhez vezet

Elsősorban a kis- és középvállalkozásoknál van hatalmas potenciál, ha a folyamataikat robotok segítségével automatizálják“, mondja Wolfgang Wanka, a KUKA Application Programming részlegének osztályvezetője. „Azonban gyakran gátló tényező a programozási ismeretek hiánya. A KUKA.AppTech segítségével elhárítjuk ezt az akadályt.“ A mintagyűjtemény minimális programozói tapasztalatot igényel és a robotok gyorsabban és egyszerűbben szabhatók testre az új feladatokhoz. A szoftvercsomag egyúttal több funkció elérését teszi lehetővé: „Bizonyos felhasználási területek így előre konfigurálhatók és integrálhatók komplex berendezésekbe”, mondja Wanka.

"A KUKA.AppTech csökkentette robotjaink üzembe helyezési idejét és leegyszerűsíti a programozást a működőképes alkalmazáshoz vezető úton."
Wolfgang Wanka, a KUKA Application Programming részlegének osztályvezetője

Több idő jut az ügyfélspecifikus kiigazításokra

A KUKA.AppTech azonban nem csak kezdő robothasználóknak készült. A könyvtár az integrációs partnereknek vagy tapasztalt programozóknak is rendelkezésére áll. A standard mozgásrutinok így gyorsabban elkészülnek, tehát több idő marad az ügyfélspecifikus kiigazításokra és finomságokra. Emellett a szoftver anélkül teszi lehetővé a KUKA robotok integrációját, hogy hirtelen speciális programozói képességekre lenne szükség. A KUKA egész világon jelen lévő partnerhálózata révén egyúttal lehetőség van bármikor professzionális segítségnyújtásra, a KUKA alkalmazásprogramozók professzionális, KUKA.AppTech szoftverrel végzett programozói szolgáltatásával is.

www.kuka-robotics.com    


NEWS: ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika ; IT, informatika ; Fém, gépipar ; Ipari hírek ; Business ; KUKA

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
YouTube videó csatornánk hírei , Fogathajtás, lovas videó híreink
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;
¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mg-i, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu
.