Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

RoboGym: forradalmi edzés nem csak élsportolóknak


2020.11.16
Forrás: KUKA Robotics, Sajtóközlemény
Hogyan néz ki az edzés jövője? Bevethetők robotok az erőnléti edzéseken és így lehetségessé válik a nagyobb léptékű előrehaladás? Milyen a technika elfogadottsága a lakosság és a sportolók körében?

A KUKA úttörőmunkát végez

A KUKA már régóta foglalkozik a sport és a robotika kérdéseivel. 2014 végén meghívták a BEC vállalatot, egy régi rendszerpartnert, amely 2015 elején bemutatta az első prototípust, a „RoboGym” modellt. 2017-ben az aacheni Rajna-Vesztfáliai Műszaki Főiskola és a kölni Német Testnevelési Főiskola együttműködésével létrejött a „RoSylerNT” kutatási projekt, melyet a Kutatási és Oktatási Szövetségi Minisztérium támogat. Az úgynevezett „RoboGym“ nemsokára forgalmazható lesz és sok szempontból javulást jelent majd a hagyományos edzési módszerekhez képest. Amit eredetileg kizárólag az élsport számára készítettek, tartósan megváltoztathatja azt, hogy a jövőben hogyan fogunk edzeni. 

A RoboGym előnyei

Míg a hagyományos erőnléti edzési eszközök esetén csak azonos súlyokkal végzett lineáris terhelésre van lehetőség, a KR 160 nano alapú RoboGym egy háttérben futó biomechanikai csontváz-modell segítségével teljesen új mozgási geometriákat és az egyes izomcsoportokra történő fókuszálást tesz lehetővé. A tesztalanyok javuló teljesítőképességről és az abszolút biztonság érzéséről számoltak be. A beépített erőmérő érzékelőknek és az integrált biztonsági funkcióknak (biztonsági terek és sebesség-felügyelet) köszönhetően elsősorban a rehabilitáció területén (például egy keresztszalag-szakadás után) lehet úgy vezérelni az egyes részekre jutó maximális terhelést és mozgásmennyiséget, hogy elkerülhetők legyenek a következményes sérülések és a sportoló gyorsabban elérje a szokásos szintjét.

https://www.youtube.com/watch?v=8JNVOuTbC3E&feature=emb_logo 
RoboGym - The worlds first personalized robotic strenght training system ; 0:22 

Biztonságos és sokoldalú

Eddig a RoboGym három különböző edzéstípust támogat: a lábprés mellett lehetőség van a térdnyújtásra, valamint a felsőtestet erősítő evezőgyakorlatra. Az adatok valósidőben jelennek meg a képernyőn és tárolásuk felhőben történik. Az eszköz aktiválásával az adatok a világ bármely pontján közvetlenül letölthetők és az eszköz egyedileg állítja be a testmagasságot és a kívánt edzősúlyt. Az adatok rögzítésével egy jelentősen pontosabb nyomonkövetésre van lehetőség, ahol minden gyakorlathoz pontosan megtekinthetők a mozgások és a ténylegesen kifejtett erők. Az edzést ilyen módon lehet egyedileg a saját igényekre szabni.

"Az álmunk az, hogy a RoboGym néhány éven belül alapfelszereltséggé válik a profi sportban és a rehabilitációban és megtalálható minden olimpiai háttérközpontban."
- Martin Gerlich, CFO BEC GmbH

www.kuka-robotics.com    


NEWS: ; Robot, automatika ; YouTube ; Fém, gépipar ; Ipari hírek ; Business ; Ipari cégek ; KUKA

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
YouTube videó csatornánk hírei , Fogathajtás, lovas videó híreink
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;
¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mg-i, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu
.