Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A Hankook futurisztikus abroncsokat és mobilitási víziót mutat be Design Innovation 2020 című projektjében


2020.11.19
Forrás: Hankook Tire Sajtóközlemény
Az abroncsgyártó Hankook egy futurisztikus mobilitási koncepciót, többek között egy kétkerekű, HPS Cell névre járművet vázol fel Design Innovation 2020 című projektjében.

 

A HPS Cell egy autonóm vezetői platform, amelyet bármilyen utasszállító fülkéhez vagy raktérhez –úgynevezett kapszulákhoz – csatlakoztatni lehet. A koncepció életre keltéséhez prototípusok, a bemutatásához pedig rövidfilmek is készültek, amelyek a Hankook Tire hivatalos YouTube oldalán tekinthetőek meg.

Szöul, Dél-Korea / Neu-Isenburg, Németország, 2020. november 19. – A prémium abroncsgyártó Hankook a hivatalos YouTube csatornáján mutatta be a Design Innovation 2020 nevű projektjét, amelyben a jövő vezetési és mobilitási innovációjának középpontjában egy futurisztikus abroncsplatform szerepel. A 2012-ben elindított Design Innovation K+F projekt során az abroncsgyártó kétévente a világ vezető iparművészeti egyetemeinek egyikével dolgozik együtt. A közös kutatási projekt olyan jövőbe mutató vezetési és mobilitási koncepciókat kínál, amely a jelen kihívásaira adhat választ.

Az Urban Reshaping (átalakuló városok) témájában a University of Cincinnati iparművészeti tanszékének professzorai és hallgatói azt vették górcső alá, hogy miként alakulnak át a városaink, és ehhez hogyan kellene igazítani a közlekedésünket. A diákok a mobilitást nem egy önálló cél szolgálatába állították, hanem egy olyan forgatókönyvet alkottak meg, amelyben a közlekedés is az élettér része. Ezt a kibővített automatizálási infrastruktúra és a modern technológiák – pl. környezetbarát technológiák, önvezető járművek és mesterséges intelligencia – teszik teljessé. A Hankook tervezői és mérnökei ezeket az elképzeléseket fejlesztették tovább.

A jövőkép középpontjában az abroncsgyártó kétkerekű, moduláris járműve, a Hankook Platform System (HPS) Cell áll. A HPS Cell a Hankook elektromos járműtechnológiáját (Hankook Electric Mobility Technology, H.E.M.) használó, önvezető, kétkerekű platform, amely a hozzákapcsolt utasszállító fülkéknek vagy raktérnek –azaz kapszuláknak – megfelelően többféle célt is be tud tölteni. A járműplatform és a funkciót biztosító, leválasztható kapszulák elkülönítésével a futurisztikus HPS Cell bebizonyítja, hogy a mobilitás kulcsa a gumiabroncs.

A HPS Cell levegő nélküli abroncson fut, szenzoros technológiája valós időben ismeri fel az abroncs futófelületét és az úttest állapotát, reagál a kopás okozta kockázatokra, az útviszonyoknak megfelelően módosítja a futófelületet, ehhez pedig cserélhető kerekeket és optimizált infrastruktúrát használ.

A koncepció-abroncsot és a HPS Cell platformját rövidfilm és egy prototípus kelti életre, bemutatva, hogy 2040-ben a városi lakosság talán már ilyen járműplatformokat használhat majd. A videó a platformokat különböző célokra használható kapszulák alkalmazása közben mutatja be, az egyéni közlekedőtől a városi növénytermesztőkön át a családi utazásig. A HPS Cell járműplatformra szerelhető, cserélhető kapszulák maximalizálják a mozgás személyre szabhatóságát és hatékonyságát a jövő generációinak okos városaiban. A videót számos globálisan elérhető csatornán is megosztják, bemutatva, hogy a Hankook milyen formatervezési innovációkra képes.

A Hankook Tire új ötleteket egyesít a legújabb technológiáinkkal, hogy feltérképezze a következő generáció dizájnkoncepcióit. A Hankook hisz abban, hogy a kreativitás az első lépés a képzelet megvalósításához. Nagy örömmel osztjuk meg az idei eredményeinket, hiszen azok a Hankook által elképzelt mobilitási jövőt tükrözik.” - mondta Jimmy Kwon, a Hankook Tire Brand Lab alelnöke.

A Hankook vezető globális vállalatként szüntelenül és proaktív módon reagál a jövő közlekedésének gyorsan változó világára, és megerősíti vezető szerepét a technológia fejlődés területén. A vállalat K+F hálózata és az ezeket összekapcsoló, csúcstechnológiás kutatóintézete, a Hankook Technodome folyamatosan keresi az eredeti technológiai megoldásokat. A Hankook más jövőre fókuszáló projekttel is foglalkozik, ilyen például a The Next Driving Lab (A következő vezetési labor) kampány, amelyben a futurisztikus abroncsok új, innovatív, korábban soha nem tapasztalt vezetési élményt biztosítanak.

A Hankook Tire vállalatról 

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára (mind a pályás versenyeken, mind pedig ralin résztvevő csapatoknak).

A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 20.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén, Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A vállalatnak Ausztriában, Csehországban, Franciaországban, Hollandiában, Lengyelországban, Magyarországon, Nagy-Britanniában, Németországban, Olaszországban, Oroszországban, Spanyolországban, Svédországban, Szerbiában, Törökországban és Ukrajnában vannak képviseletei. A további európai országokban a cég termékeit regionális nagykereskedők terítik. A vállalat globális bevételének kb. 34 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják. A Hankook Tire 2016 óta szerepel a világszinten elismert Dow Jones Fenntarthatósági Indexben (DJSI World).

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg mintegy 3000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be, ezzel a magyar gyár éves gyártókapacitása 19 millióra nőtt. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is. A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az IATF 16949:2016. minőségi, ISO 14001:2015. környezetvédelmi, ISO 22301 üzletmenet-folytonossági és az ISO 45001:2018. munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági tanúsítványokkal.

www.hankooktire.com/hu      


NEWS: ; Autó, jármű, közlekedés ; Ipari hírek ; Business ; Ipari cégek ; Hankook Tire

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
YouTube videó csatornánk hírei , Fogathajtás, lovas videó híreink
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;
¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mg-i, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu
.