Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A Hankook Tire a legújabb, limitált számú MINI John Cooper Works GP exkluzív abroncsbeszállítója


2020.11.19
Forrás: Hankook Tire Sajtóközlemény
Az autó és a kifejezetten a járműhöz fejlesztett Hankook abroncskollekció tökéletesen illik egymáshoz: Az új, világszerte mindössze 3000 példányban legyártott MINI John Cooper Works GP kizárólag a Hankook vadonatúj ultra-ultramagas teljesítményű (UUHP) nyári abroncsaival, a Ventus S1 evo Z-vel lesz kapható.

Azok számára, akik ki szeretnék próbálni a MINI John Cooper Works GP teljesítményét, a Hankook a közúton is használható Ventus TD (a TD a Track Day rövidítése) versenyabroncsot ajánlja, amellyel a jármű legfőbb tulajdonságai a versenypályán is megmutatkoznak. A téli szezonban a csúcskategóriás MINI biztonságos vezetéséről a Hankook ultramagas teljesítményű (UHP) téli abroncsa, az I*cept evo 2 gondoskodik.

Neu-Isenburg, Németország, 2020. november 19. – A MINI és a Hankook fejlesztőmérnökei nagy figyelmet szenteltek annak, hogy a kocsi és a Hankook mindkét nyári abroncsa, a Ventus S1 evo Z és a Ventus TD is helyt álljon a legnagyobb kihívásokat jelentő versenypályákon is – egyfelől az olaszországi Nardòban, másfelől a Nürburgring legendás Nordschleife nyomvonalán. Az új MINI John Cooper Works GP a brit márka leggyorsabb, közúti használatra is engedélyezett autója: a 306 lóerős motor mindössze 5,2 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/h-ra. A kiemelkedő kormányozhatóság, a fantasztikus köridők és a száraz körülmények között egyedülálló fékteljesítmény azok a jellemzők, amelyek a fejlesztés központjában álltak, amikor a Hankook ehhez a kivételes MINI modellhez elkészítette mindhárom abroncsát. „Nemcsak hatalmas dicsőséget, hanem komoly felelősséget is jelent, hogy mi lehetünk ennek a versenyzői vénával ellátott autónak a kizárólagos beszállítói. Természetesen a fejlesztői csapatunk is nagy lendülettel vágott bele a munkába” – magyarázza Klaus Krause, a Hankook Európai Kutatási és Fejlesztési Központjának vezetője.

Az összes abroncsot kifejezetten ehhez a csúcskategóriás MINI-hez fejlesztettük és adaptáltuk, de a Hankook Ventus S1 Evo Z már betekintést nyújt a Hankook közeljövőben megjelenő UUHP abroncsaiba. A Ventus S1 evo Z egy új korszak kezdetét jelzi a Hankook csúskategóriás abroncsportfóliójában.  Nagy teljesítményű sportautókhoz fejlesztettük, ahol az extra tapadás és a kanyarodási jellemzők fokozása mellett a tartósságról és a biztonságról sem szabad lemondani. Ehhez az abroncshoz a Hankook egy újonnan kifejlesztett, szilíciumban gazdag elegyet használt, amely alacsony vulkanizációs hőmérséklet mellett lassan szilárdul meg, így még jobban keverednek a molekulák, amely hatással van a vezetési teljesítményre is. Így egy sportautókhoz alkalmas, kiemelkedő minőségű futófelület jön létre, és ilyen futófelülettel rendelkező abroncs kerül a MINI John Cooper Works GP járműveire is.

Az aszimmetrikus minta és az érintkezési felület maximalizálja a kanyarodási teljesítményt. Külön figyelmet fordítottak a futófelület külső peremére, hiszen kanyarodáskor itt a legnagyobb az igénybevétel. Középen csak három árok húzódik a szokásos négy helyett, ami szintén az érintkezési felületet növeli, így a legjobb kormányozhatóság mellett esős napokon a vízelvezetés is biztosított. A futófelület mintázatának hézagtérfogata és a blokkok merevsége is ezt a célt szolgálja, így a blokkok különböző időjárási állapotokban is kiváló teljesítményt nyújtanak. A hagyományos nylon peremmaghuzalt aramidra cserélték, ami kiváló stabilitást és egyedülálló tartósságot biztosít a gyorsítás és lassítás során az abroncsra ható erők ellenére is, amellyel minimalizálható kanyarodáskor az aszfalttal érintkező abroncsöv deformálódása. A sportos jellemzők sokasága ellenére az abroncs kényelmes vezetési élményt kínál. Jelenleg a Hankook Ventus S1 evo Z abroncsot kizárólag a MINI John Cooper Works GP-hez kapható, hamarosan azonban további méretekben is elérhetővé válik, főleg csúcskategóriás sportautók gyári alkatrészeként.

Általában a sportabroncsok összetevőit titok övezi, a gyártási folyamatokat és a szaktudást pedig elrejtik a nagyközönség elől. A Hankook Ventus TD esetében azonban a mérnökök kivételt tettek, és megosztották ezen titkok egy részét. Az abroncs egyik legnagyobb előnye, hogy az összes szükséges címkével rendelkezik, ami lehetővé teszi, hogy MINI John Cooper Works modelleket a parkolóból közúton lehessen elvezetni a versenypályákra, miközben nincs szükség egyéb szállítási módra vagy abroncscserére. Az abroncs rendelkezik az E4 jelzéssel, a nedves tapadásra, gördülési ellenállásra és zajra vonatkozó EU-s jelzésekkel, a tajvani és a brazil állam, a Perzsa-öböl államainak, valamint az USA DOT és UTQG tanúsítványaival is. A Hankook mérnökei számára az volt a legnagyobb feladat, hogy az abroncs egyszerre nyújtsa a legjobbat a versenypályán, és megbízható társ legyen a közutakon. A fejlesztés eredménye egy olyan abroncs, amely korlátozott vezetési körülmények között is kiváló stabilitást biztosít. A fékezési teljesítményt kiegyensúlyozzák a tapadási és irányítási tulajdonságok. Miközben az abroncs mintázata és kialakítása egy átlagos versenyabroncsét tükrözi, a MINI-hez fejlesztett Ventus TD olyan abroncsösszetétellel és -szerkezettel bír, ami egyesíti a verseny- és közúti abroncsok technológiáit. A különleges kialakítású perem széles futófelülete maximális tapadást biztosít a legjobb köridőért és versenyteljesítményért. Az abroncs tervezésekor a száraz körülmények közötti teljesítményen volt a fő fókusz, ugyanakkor a futófelület mintázata esős útfelületen is tökéletes teljesítményt nyújt.

A MINI John Cooper Works GP-t kár lenne télre a garázsba száműzni, így a Hankook Winter i*cept evo 2 ultramagas teljesítményű, aszimmetrikus futófelület-mintázatú abroncsa is a MINI eredeti alkatrészei közé került. Ezt az abroncsot kifejezetten Közép- és Nyugat-Európa téli útviszonyaihoz fejlesztették, és kényelmes kormányozhatóságot biztosít nedves és száraz körülmények között, akár havas útfelületen is jó tapadás és kiváló fékteljesítmény jellemzi.

Áttekintés a MINI John Cooper Works GP eredeti alkatrészeként szállított exkluzív termékeiről és abroncsméreteiről:

Abroncstípus: Évszak: Méret: Márkanév: EU gumiabroncs-jelölések:

UUHP Közúti: Nyári ; 225/35 R18 87Y XL ; Ventus S1 evo Z ; E / B / 69(W1)

UUHP Verseny: Nyári ; 225/35 R18 87Y XL ; Ventus TD ; E / C / 72(W2)

UHP Téli: Téli ; 195/45 R18 87H XL ; Winter i*cept evo 2 ; E / B / 70(W2)
 
A Hankook Tire vállalatról 

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára (mind a pályás versenyeken, mind pedig ralin résztvevő csapatoknak).

A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 20.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén, Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A vállalatnak Ausztriában, Csehországban, Franciaországban, Hollandiában, Lengyelországban, Magyarországon, Nagy-Britanniában, Németországban, Olaszországban, Oroszországban, Spanyolországban, Svédországban, Szerbiában, Törökországban és Ukrajnában vannak képviseletei. A további európai országokban a cég termékeit regionális nagykereskedők terítik. A vállalat globális bevételének kb. 34 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják. A Hankook Tire 2016 óta szerepel a világszinten elismert Dow Jones Fenntarthatósági Indexben (DJSI World).

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg mintegy 3000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be, ezzel a magyar gyár éves gyártókapacitása 19 millióra nőtt. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is. A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az IATF 16949:2016. minőségi, ISO 14001:2015. környezetvédelmi, ISO 22301 üzletmenet-folytonossági és az ISO 45001:2018. munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági tanúsítványokkal.
 
www.hankooktire.com/hu     


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BMW, MINI, Rolls-Royce ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; - Hankook Tire


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;