Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A Hankook Technodome megkapta a dél-koreai tudományügyi minisztériumtól a biztonságirányítási rendszer tanúsítványt


2020.11.30
Forrás: Hankook Tire Sajtóközlemény
A Hankook Technodome-ot, az abroncsgyártó legmodernebb kutatási-fejlesztési központját kiemelkedő színvonalú laboratóriumként ismerték el a biztonságirányítási rendszer területén.

A koreai tudományügyi, ICT és jövőtervezési minisztérium kizárólag azoknak a laboratóriumoknak adja ezt a címet, amelyeket elismert szakértők értékeltek szigorú tudományos kritériumok szerint. A Hankook az első koreai abroncsgyártó vállalat, amely ebben a tanúsítványban részesül.

Szöul, Dél-Korea / Neu-Isenburg, Németország, 2020. november 30. – A prémium abroncsgyártó Hankook és annak modern K+F központja, a Hankook Technodome megkapta a dél-koreai tudományügyi, ICT és jövőtervezési minisztérium „Kivételes laboratórium a biztonságirányítási rendszer területén” elnevezésű tanúsítványt. Ez az első alkalom, hogy abroncsgyártó vállalat kapta meg a tanúsítványt. A tanúsítványt kizárólag azok a laboratóriumok kapják meg, amelyek sikeresen teljesítették a terület vezető szakértőinek értékelését. A tanúsítványi program célja, hogy megerősítse a kutatóintézetek tudományos és technológiai laboratóriumainak biztonságirányítási rendszerre vonatkozó készségeit, valamint hogy bemutassák és népszerűsítsék a laboratóriumok biztonságirányítási rendszerének sztenderdizált modelljét.

A Hankook Tire idén áprilisban jelentkezett a programba a Hankook Technodome-ban található Flat-trac CT+ és Kémiai elemző laboratóriumaival. A szakértők különböző területeket vizsgáltak, többek között a biztonsági rendszereket és az azzal kapcsolatos tevékenységeket, mint ahogy azt is, hogy a biztonságirányításért felelős tisztviselők milyen behatóan ismerik ezeket. Az értékelés során a Flat-trac CT+ és a Kémiai elemző laboratórium is kivételes minősítést kapott a biztonságirányítási rendszer területén.

A tudományügyi, ICT és jövőtervezési minisztérium tanúsítványa azt jelenti, hogy a laboratóriumaink megfelelnek a kivételes biztonságirányítási rendszer előírásainak” – magyarázta Bonhee Ku, a Hankook Tire alelnöke és technológiai vezetője. „A vásárlóink és az alkalmazottaink biztonsága a legfontosabb számunkra, így ezek után is mindent megteszünk azért, hogy a létesítményeinket a legmagasabb biztonsági előírásoknak megfelelően üzemeltessük, és erről hivatalos igazolást is kapjunk.

A 2016-ban megnyílt, a Foster & Partner által tervezett Hankook Technodome modern infrastruktúrával rendelkező, környezetbarát, high-tech kutatási és fejlesztési központ. A komplexum alapterülete 96 328 négyzetméter, mely hét szinten helyezkedik . A környező épületek kényelmes szállást biztosítanak az alkalmazottak számára.

A Hankook Tire célja, hogy folyamatos K+F innovációival elsőrangú technológiát és termékminőséget biztosítson. A Hankook Technodome a csoport globális kutatóközpontjaként nagy mértékben hozzájárul ezekhez az innovációs folyamatokhoz. Ezen felül az abroncsgyártó egyre szélesebb körű stratégiai együttműködést alakít ki a világ vezető prémium autógyártóival. Jelenleg 46 autómárka 320 modelljének szállít abroncsot eredeti alkatrészként, többek között az összes német prémium gyártóknak – ez is a vállalat technológiai vezető szerepét és márkaértékét bizonyítja.

A Hankook Tire vállalatról 

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára (mind a pályás versenyeken, mind pedig ralin résztvevő csapatoknak).

A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 20.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén, Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A vállalatnak Ausztriában, Csehországban, Franciaországban, Hollandiában, Lengyelországban, Magyarországon, Nagy-Britanniában, Németországban, Olaszországban, Oroszországban, Spanyolországban, Svédországban, Szerbiában, Törökországban és Ukrajnában vannak képviseletei. A további európai országokban a cég termékeit regionális nagykereskedők terítik. A vállalat globális bevételének kb. 34 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják. A Hankook Tire 2016 óta szerepel a világszinten elismert Dow Jones Fenntarthatósági Indexben (DJSI World).

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg mintegy 3000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be, ezzel a magyar gyár éves gyártókapacitása 19 millióra nőtt. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is. A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az IATF 16949:2016. minőségi, ISO 14001:2015. környezetvédelmi, ISO 22301 üzletmenet-folytonossági és az ISO 45001:2018. munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági tanúsítványokkal.

www.hankooktire.com/hu     


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; - Hankook Tire


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;