Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A Siemens Mobility áttörő kutatást végez az automatizált vasúti közlekedés biztonsága terén


2020.11.30
Forrás: Siemens Mobility Hírek
• 1,7 millió eurós volumenű és 30 hónapig tartó kutatási projektek
• A legmagasabb automatizálási szint tanulmányozása a regionális és a fő vonalakon
• Lendületet adhat a vasutak digitalizálásához

A Siemens Mobility és prominens partnerei két áttörő kutatási projektet nyertek a Német Vasúti Közlekedési Kutatóközponttól (DZSF), melyek célja az automatizált vasúti közlekedés biztonságának tanulmányozása. A cél a regionális és a fő vonali teljesen automatizált vasúti közlekedés jóváhagyásához szükséges kritériumok meghatározása. A két projektet 1,7 millió euróval fogják finanszírozni, és az ütemterv szerint 30 hónapig fognak tartani.

Ezekkel a kutatási projektekkel megerősítjük a digitalizálás és az önvezetés terén elért vezető szerepünket”, mondta Gerhard Greiter, a Siemens Mobility északkelet-európai vezérigazgatója. „Arra számítunk, hogy a vasúti automatizálás mind az utasok, mind az üzemeltetők számára számos előnnyel jár majd. Legyen szó a pontosságról, a biztonságról vagy az energia-hatékonyságról, az önvezető vonatok új szintre emelik a mobilitást. Jelenleg pontosan ezen dolgozunk.

A tanulmányok az automatizálás legmagasabb szintjére fognak koncentrálni (GoA 3 és GoA 4 szintek), ami vezetővel vagy vezető nélkül közlekedő teljesen automatikus vonatokat jelent. A kutatás eredményei fontos lendületet fognak adni a vasutak további digitalizációjához. A várakozások szerint a mobilitás jövőjét az automatizált regionális és fő vonali vasúti közlekedés fogja formálni.

A kutatási projektek központi kérdései

Az egyik projekt azt fogja vizsgálni, hogy milyen biztonsági követelményeknek kell megfelelniük a teljesen automatizált fő vonali vonatoknak. A cél annak biztosítása, hogy az automatizált vonatok legalább olyan szintű biztonságot nyújtsanak, mint az ember által vezetett vonatok. A projektet a Siemens Mobility fogja vezetni, szoros együttműködésben partnereivel, a TU Berlinnel és a TÜV Rhinelanddal.

A második projektet a TU Berlin fogja vezetni, és a feladata az emberi és a gépi teljesítmény összehasoníltása lesz. A tanulmány a következő kérdésre keresi a választ: Mit kell tudnia egy automatizált rendszernek ahhoz, hogy megfeleljen a vonatvezető képességeinek? Ebben a projektben a German Aerospace Center, a DB Systemtechnik és a Siemens Mobility lesznek a partnerek.

Tapasztalat és szakértelem

A Siemens Mobility a vasúti automatizálás terén végzett különböző projektekben szerzett tapasztalataival és szakértelmével járul hozzá a projekthez. Ezek közé tartoznak a nürnbergi és a párizsi önvezető metrók, valamint a vállalat által a teljesen automatizált vasúti közlekedés számára szükséges akadályjelző rendszerek témájában végzett kutatások.

A Siemens Mobility hamburgi és londoni referencia projektjeiből származó know-how-t is fel fogják használni a kutatási projektben. Hamburgban a vállalat jelenleg egy pilot projekten dolgozik, melynek a tárgya az S-Bahn magas szintű automatizálása, melyen az utasok szállítása 2021-ben, az ITS Világkongresszus idején kezdődhet meg. Londonban a Siemens Mobility első ízben kombinálta az automatikus vonatüzemeltető rendszert (ATO) az európai automatikus vonatbefolyásoló rendszerrel (ATCS) a ThamesLink vonalon.

www.siemens.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; Fém, gépipar ; - Siemens


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;