Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Repülőtéri értesítő 2021. január 5.


2021.01.05
Forrás: Budapest Airport, Hírek
¤ Várható januári menetrend
¤ Tudnivalók a repülőtéri tesztközponttal kapcsolatban
¤ Tudnivalók a terminál működésével és az utasszolgáltatásokkal kapcsolatban

Várható januári menetrend

A 2021 első hónapjában az alábbiak szerint alakul a budapesti repülőtérről elérhető járatok menetrendje:

Légitársaság ; Úticél ; Heti frekvencia

Aeroflot: Moszkva ; 2 

Easyjet: Bázel ; 4 

Easyjet: Genf ; 1 

Easyjet: London ; 3

Egyptair: Kairó ; 2

Egyptair: Hurghada ; 1

Emirates: Dubaj ; 2

Finnair: Helsinki ; 2

KLM Royal Dutch Airlines: Amszterdam ; 17

LOT Polish Airlines: Szöul ; 1

LOT Polish Airlines: Varsó ; 10

Lufthansa: Frankfurt ; 14

Qatar Airways: Doha ; 3

Ryanair: Brüsszel, Berlin, Bristol, Dublin, Edinburgh, Lisszabon, London, Madrid, Róma ; Részletek a légitársaság weboldalán

Swiss: Zürich ; 2

Turkish Airlines: Isztambul ; 5

Wizz Air: Barcelona, Bázel, Berlin, Birmingham, Brüsszel, Dortmund, Eindhoven, Göteborg, Kijev, Lisszabon, Liverpool, London, Madrid, Malaga, Malmö, Málta, Milánó, Párizs, Róma, Stockholm, Tel Aviv, Tenerife ; Részletek a légitársaság weboldalán

A járványhelyzettel összefüggésben hozott nemzetközi szabályozások függvényében a légitársaságok menetrendje változhat. A Budapest Airport arra kéri az utasokat, hogy utazásuk tervezésekor tájékozódjanak az adott légitársaság weboldalán. A repülőtér-üzemeltető felhívja az utasok figyelmét, hogy folyamatosan kövessék figyelemmel az Egyesült Királyság lezárásával kapcsolatos menetrendi változásokat is.

Tudnivalók a repülőtéri tesztközponttal kapcsolatban

Decembertől a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren is lehetőség van koronavírusteszt elvégzésére: a 2B Terminál földi oldalán kialakított tesztelési lehetőséget bárki – nem csak utasok – igénybe veheti, és kérheti PCR vagy antigén koronavírus gyorsteszt elvégzését.

A tesztközpont nyitva tartása: mindennap 8:00-20:00 (A nyitva tartás a menetrend, továbbá a megnövekedett igények tükrében bizonyos napokon változhat/hosszabb lehet.)

A repülőtéri teszteléssel kapcsolatos legfontosabb információk:

¤  A PCR tesztet, vagy antigén gyorstesztet időpontfoglalás nélkül lehet elvégeztetni. A tesztek elvégzéséhez csupán online regisztráció szükséges, amely okostelefon vagy számítógép segítségével elvégezhető a https://bud.umedhub.com/weboldalon.
¤  A PCR teszt eredményéről a tesztet követő 24-48 órán belül elektronikus értesítést kapnak a szűrést igénybe vevők. A PCR teszt hatóságilag meghatározott ára 19.500 Ft.
¤  Az antigén gyorsteszt eredményéről a tesztelést követő 15-20 percben, szintén e-mailben tájékoztatják a tesztelt személyt. Az antigén gyorsteszt ára 11.000 Ft.
¤  A teszteredmény igény esetén magyar és angol nyelven is kérhető.
¤  A regisztrációt követően a felhasználó e-mailben megkapja azt a QR-kódot, amelyet a helyszínen, érintésmentesen beszkennelhet, bankkártyával kifizeti a tesztelést, és azonnal megkapja a sorszámát.
¤  A hatályos kormányrendelet értelmében a külföldről érkező magyar állampolgár 2 negatív PCR teszt elvégzésével mentesülhet a karanténkötelezettség alól.

Tudnivalók a terminál működésével és az utasszolgáltatásokkal kapcsolatban

A Budapest Airport a 2A Terminál indulási és érkezési csarnokát ideiglenesen ismét lezárja, az utasfelvétel, valamint a biztonsági ellenőrzés a 2B Terminálon történik.

A Schengeni övezetbe induló járatok a 2A Terminálon és a B utasmólón található beszállítókapuktól, a Schengeni övezeten kívüli országokba közlekedő járatok a 2B Terminálon és a B utasmólón található beszállítókapuktól indulnak.

Az érkező járatok utasainak ellenőrzése a 2B Terminálon és a B utasmólón zajlik, az utasok a poggyászokat a 2B Terminál poggyászkiadó területein tudják átvenni.

Az 1. utasmólót a Budapest Airport szintén ideiglenesen lezárja.

Parkolók nyitva tartása

Az utasok hosszútávú parkolás céljából a Holiday Parkolót, rövidtávú parkolás céljából a Terminal Parkolót vehetik igénybe. A Prémium Parkoló kizárólag az utasok ki-és beszállása idejére vehető igénybe.

www.bud.hu     


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BUD


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;