Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Leszállították a 750.000. FANUC robotot


2021.07.09
Forrás: FANUC, Sajtóközlemény
Az automatizálási szakértő tovább erősíti globális piaci pozícióját
Echternach – A FANUC Corporation, a világ egyik legismertebb automatizálási beszállítója tovább erősíti piacvezető pozícióját azzal, hogy versenytársait túlszárnyalva 750.000. robotját értékesíti.

Jelenleg a FANUC nagyjából 8.000 ipari robotot gyárt havonta Japánban, ami a rendelkezésre álló kapacitásokkal akár 11.000 darabig növelhető. A vállalatról köztudott, hogy nemcsak automatizációs megoldásokat értékesít, hanem ezek gyártása is magasan automatizált: több ezer megbízható, gyors és rugalmas FANUC robot vesz részt a japán gyártó termékek elkészítésében, legyen szó vezérlőkről, robotokról vagy szerszámgépekről. A vállalat pedig igazi mérföldkőhöz érkezett: leszállítja 750.000. robotját egy európai vásárlójának.

A cég által gyártott robotok legnagyobb felvásárlói az autógyártók és beszállítóik, ugyanakkor számos egyéb iparágban alkalmazzák a FANUC robotjait – többek között az elektronikai, az élelmiszer-, valamint a gyógyszeriparban. Habár a koronavírus-járvány hatására az eladások globálian csökkentek, ma már világszerte növekedés és újabb fellendülés tapasztalható az értékesítésben is.

Európában a pandémia utáni konszolidáció megkezdődött,” jelentette ki Shinichi Tanzawa, a FANUC Europe Corporation elnök vezérigazgatója. "Annak ellenére, hogy az európai roboteladások a lezárt pénzügyi évben csak kis mértékben növekedtek, az elmúlt hónapok történelmi csúcsot jelentenek az értékesítés tekintetében – tette hozzá.

Ambíciózus terveket követ a FANUC Európában, ahol folyamatosan növeli értékesítési és szervizhálózatát. Csak a legutóbbi négy évben több mint 120 millió eurót fektetett be a cégcsoport újabb létesítményekbe a kontinensen. Az elkövetkező három évben pedig közel ugyanekkora tételt, 100 millió eurót tervez fordítani a további fejlesztésekre.

Tanzawa elmondta: „Biztosak vagyunk abban, hogy a robotizálás iránti igény tovább növekszik majd, a FANUC ipari robotjai pedig megoldást jelentenek a felhasználók automatizálási kihívásaira a gyárakban: legyen szó a termelési folyamatok egyszerűsítéséről vagy költségcsökkentésről. Ugyanúgy, ahogy a FANUC saját üzemeiben is ebben segítenek a robotok. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy az ügyfeleink is élvezhessék mindezeket az előnyöket a robotok alkalmazásával és a termelésük automatizálásával.

A FANUC-ról

A FANUC Corporation a világ egyik vezető gyárautomatizálási vállalata a CNC vezérlőrendszereivel, ipari robot és a szerszámgép kínálatával (így a ROBODRILL, a ROBOCUT, ROBOSHOT és a ROBONANO termékcsoportokkal). 1956 óta úttörőnek számít a számjegyvezérlésű szerszámgépek fejlesztésében az ipari automatizálási szereplők között. Világszerte 264 leányvállalattal, több mint 8.000 alkalmazottjával a FANUC gyakorlatilag mindenhol elérhető és megbízható műszaki támogatást nyújt partnereinek az értékesítés, a fejlesztés, a logisztika, a szállítás, az ügyfélszolgálat, valamint a kutatási tevékenysége mellett. 

www.fanuc.eu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Múzeum, ipartörténet ; Autó, jármű, közlekedés ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika ; - FANUC ; Fém, gépipar ; CNC ; Élelmiszer


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több mint 20 éves gyakorlati tapasztalatunkkal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;