Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

500 kilométer fölötti hatótáv: Párizsban debütál az Opel Ampera-e


2016.09.29
Forrás: Opel, Hírek
Opel a 2016-os Párizsi Autószalonon
¤ Az Ampera-e elektromos hatótávja a legnagyobb az új NEDC mérési szabvány szerint
¤ Új Zafira és MOKKA X, IntelliLinkkel és Opel OnStarral
¤ Különleges a Cascada Supreme kifinomult designja

Rüsselsheim/Párizs. Felvillanyozó világpremier: a Párizsi Autószalonon az Opel Ampera-e forradalmasítja az elektromos mobilitást. Az új villanyautó első nagy fellépésének színhelye az 5-2-es csarnok 501-es standja lesz, ideje október 1-16. A kiállítás sztárja több mint 500 kilométeres hatótávjával (elektromos hatótáv, az NEDC szabvány alapján mérve: >500, ideiglenes adat) jócskán felülmúlja vetélytársait a szegmensben, ráadásul nagyon meggyőzően bizonyítja, hogy remekül összeegyeztethető a fenntarthatóság az élvezetes autózással: sportkocsihoz illően, 3,2 másodperc alatt gyorsul nulláról ötvenre. A rüsselsheimi márka további fénypontjai a Fény Városában a kalandkereső MOKKA X és az új Zafira – a csúcs-kapcsolódású, guruló klubszoba. Ezeken felül az Opel főnöke, Dr. Karl-Thomas Neumann bemutatja a sportos, elegáns Cascada Supreme különkiadást.

Az új Ampera-e következetesen folytatja a márkatörténet legnagyobb modelloffenzíváját“, mondta Dr. Karl-Thomas Neumann. „Ami az Opel standján látható megmutatja, merre tart a fejlődés: az Ampera-e egyszerre alkalmas a mindennapokra, illetve örömszerző autózásra. A MOKKA X és a Zafira pedig éppen az ideális mennyiségű kalandszellemmel és individualitással fűszerezik meg kínálatunkat.

Sportkocsihoz illően gyorsul az Ampera-e

Az Opel villanyautója, az Ampera-e, az álló helyzettől rendelkezésre álló 360 newtonméteres nyomatékának köszönheti felvillanyozó dinamikáját. Elektromos motorjának teljesítménye 150 kW/204 LE – ennyivel parádésan lehet elindulni zöld lámpára, vagy suhanni az autópályán. Előzéskor mindössze 4,5 másodperc alatt növeli 80-ról 120 km/órára a tempót a húzós hajtómű (ideiglenes adatok), úgyhogy az Ampera-e egy ligában játszik az Opel sportos OPC-modelljeivel.

Ráadásul a padló alatt laposan elhelyezett nagy kapacitású akkumulátorok bőséges helyet hagynak az utasoknak, és a csomagtartó akkora, mint egy tágas kompakt ötüléses kocsié. Ehhez járul a legjobb digitális csatlakoztathatóság, Opel-módra: az Ampera-e fedélzetén éppúgy megvan az IntelliLink-infotainment legújabb generációja, mint a díjnyertes Opel OnStar online- és szolgáltatási asszisztens a hét mobil készüléket egyszerre ellátó, nagyteljesítményű WLAN-Hotspottal1.

Igazi kalandkereső, X-faktorral: az Opel MOKKA X

Párizs további sztárja az új Opel MOKKA X. A kompakt SUV szélesebb, szolidabb és férfiasabb lett sikeres elődjénél – minden adottsága megvan, hogy a közönség abszolút kedvence legyen. Kívül az áttervezett arculat tűnik fel, belül a funkcionális és letisztult vezetőhely. Csúcs-modern IntelliLink-infotainment-rendszerek közül lehet választani hozzá, amelyek remek csatlakoztathatóságot nyújtanak. A MOKKA X-ben is megtalálható az OnStar online- és szolgáltatási asszisztens. A MOKKA X szó szoros értelmében nagy erőssége a rendelhető adaptív 4x4-es hajtás, amelyben elektromágneses, lamellás tengelykapcsolók osztják el a helyzetnek megfelelően a hajtónyomatékot üzemanyag kímélő 100 százalékos fronthajtás és az első, illetve hátsó tengely 50:50-es aránya között, amely mind a biztonságot, mind a vezetés örömét nagymértékben fokozza.

Online-klubszoba négy keréken: átöltözött az Opel Zafira

Az Opel standján meggyőződhet a látogató az új Zafira kvalitásairól is. A guruló szalon nemcsak elődjének ismert és bevált részleteire épít, mint a Flex7®-ülésrendszer, az AGR-tanúsítású ergonomikus első ülés (AGR = Egészséges Hát Munkacsoport), a FlexFix®-kerékpártartó és az adaptív FlexRide-futómű, hanem kifejező külső designjára, áttervezett, nagystílű utasterére és kimagasló csatlakoztathatóságára is. Az Opel csúcs-modern IntelliLink-infotainment-rendszere, a választott készüléktől függően beépített navigációt tartalmaz illetve kompatibilis mind az Apple CarPlay, mind az Android Auto rendszerrel. E kategóriában most először kapható az adaptív, fénydiódás (LED-es) AFL ( Adaptive Forward Lighting = adaptív fényszóró) világítás. Mindezekkel a vezető és az utasok szuper-kényelmes járműve az új Zafira.

Opel Cascada Supreme, a fekete szépség

Az Opel kiállításának szépségdíjasa az új Cascada Supreme – a stílusos négy évszakos kabrió. A különkiadás minden egyes részletét és árnyalatát gondosan összehangolták, az exkluzív négyüléses kocsi csak vörös, fekete vagy fehér színben rendelhető meg. Jól illik ezekhez a fekete hűtőmaszk és tükörház, illetve a fényes fekete bicolor-optikájú 20 colos keréktárcsa. A jövőbe mutató Opel GT Concept világító vörös jellegvonalainak hatására sportos, vörös díszvarrás teszi különlegessé az üléseket, valamint az ajtók és a műszerfal burkolatát. 

www.opel.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Opel ; Mágnes, MR, MRI ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;