Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Remekeltek a Szakma Sztár Fesztiválon a Schaeffler Akadémia szombathelyi és debreceni diákjai


2023.05.03
Forrás: Schaeffler Sajtóközlemény
• A szombathelyi és debreceni Schaeffler Akadémia tanműhelyének 6 diákja dobogós helyezést ért el az országos Szakma Sztár Fesztiválon.

• Az országos versenyt szakképzésben és technikus képzésben tanulók részére hirdetik meg minden évben. Az idei megmérettetésen 72 szakma 22 szakmacsoportjában versenyeztek a fiatalok. Összesen több mint 7.000 fő indult, a döntőbe közel 250 versenyző jutott be. 

A globális autóipari és ipari beszállító Schaeffler-csoport szombathelyi és debreceni tanműhelyének diákjai remekeltek az idei Szakma Sztár Fesztiválon, az ország legjobbjaiként végeztek több kategóriában. A nemzeti szintű megmérettetésen 72 szakma 22 szakmacsoportjában versenyeztek a fiatalok. Összesen több mint 7000 fő indult, a döntőbe pedig közel 250 versenyző jutott be.

A XVI. Szakma Sztár Fesztivál döntője 2023. április 24-26. között került megrendezésre Budapesten a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával együttműködve.

Az ország legjobbjai

A szombathelyi Schaeffler Akadémia diákjai közül Gépi és CNC forgácsoló szakmában Kiss Milán első helyezett lett, Koósz Dániel állhatott a dobogó második fokára, Büki Ákos pedig a harmadik helyet szerezte meg. Ezen kiemelkedő eredménynek köszönhetően a 2023-as évben a szombathelyi Schaeffler Savaria Kft. duális szakképzésének diákjai az ország 3 legjobb Gépi és CNC forgácsoló tanulói lettek.

Automatikai technikus szakmában a harmadik helyezést szerezte meg Pécz Patrik.

A debreceni Schaeffler Akadémia tanulói közül Ipari gépész szakmában Sallai Tibor a második, Makkai Károly pedig a harmadik helyezést érte el.
...

“Rendkívül büszkék vagyunk tanulóink eredményére. Gratulálunk sikerükhöz! Az utánpótlásnevelés számunkra kiemelt fontosságú. A Schaeffler Akadémia keretein belül folyamatosan fejlesztjük oktatási módszereinket annak érdekében, hogy a tanulók hatékonyan, a legújabb technológiákat alkalmazva, támogató környezetben sajátíthassák el a szükséges ismereteket és a biztos gyakorlati tudást. Képzésüket követően továbbra is számítunk rájuk a Schaefflernél munkavállalóként, vagy duális mérnök hallgatóként!” – fogalmazott Gazdag András, a Schaeffler magyarországi vállalatainak HR igazgatója.

Nagy Miklós, a Schaeffler magyarországi vállalatainak tanműhelyvezetője hozzátette: “Nagy öröm számunkra a Gépi és CNC forgácsoló diákjaink fantasztikus sikere, valamint az Automatikai technikus és az Ipari gépész tanulóink dobogós helyezései. A befektetett energia megtérült, sokat dolgoztak ezért az eredményért. Emellett elengedhetetlen volt az a felkészítő munka, melyet szakoktató kollégáink végeznek nap mint nap. Azért dolgoznak, hogy a Schaeffler Akadémia tanulóiból a lehető legjobb szakemberek váljanak, akik naprakész tudásukat vállalatunk dinamikusan fejlődő területein kamatoztathatják. A fiatalok képzése és az ő újító ötleteik jelentik a jövőt, számítunk rájuk munkatársként is a későbbiekben.”

A cél a szakmák népszerűsítése

„A Szakma Sztár Fesztivál kiemelt célja a szakképzés, ezen belül a szakmaválasztás népszerűsítése és bemutatása mellett, hogy támogassa a pályaválasztás előtt álló fiatalokat, utat mutasson a felnövekvő generáció számára, valamint elősegítse a szakképzésben kiemelkedő tehetségek jövőbeni gondozását” – áll a rendezvény tájékoztató oldalán[1].

A célkitűzés összhangban áll a Schaeffler Akadémia törekvéseivel is. A verseny és így a szakmák népszerűsége is évről évre egyre növekszik. Gratulálunk tanulóinknak kiemelkedő teljesítményükhöz! Köszönjük oktatóink felkészítő munkáját! Részletek: szakmasztar.hu

[1]  https://szakmasztar.hu/   

www.schaeffler.hu     


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Robot, automatika, automata ; Fém, gépipar ; CNC-PLC ; Agrár ; - NAK ; - Schaeffler ; Kiállítás, konferencia


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;