Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

900 millió forintos fejlesztés a Schneider Electric gyöngyösi gyárában


2023.05.12
Forrás: Schneider Electric Sajtóközlemény
Összesen több mint kétmillió euró, vagyis 900 millió forint értékben hajt végre fejlesztéseket gyöngyösi üzemében a Schneider Electric, amelyek révén a piaci igényekhez alkalmazkodva jelentősen bővül a gyár kapacitása.

A beruházást indokolja az is, hogy hatalmas a kereslet a létesítményben gyártott Canalis áramvezető sínekre, amelyekkel a kábeles megoldáshoz képest lényegesen gyorsabban telepíthetők az ipari berendezések, illetve kedvezőbb ár/érték arányt képviselnek. A beruházások megvalósítása során a fenntarthatósági szempontok is kiemelt figyelmet kaptak.

Több komoly beruházást is megvalósít idén gyöngyösi gyárában a Schneider Electric, összesen 900 millió forint értékben. Az egyik nagy fejlesztés eredményeként egy, a csúcstechnológiát képviselő élhajlító berendezést helyeztek üzembe, amely év elején kezdett működni a létesítményben. A 100 millió forintos 250 ezer eurós gép a gyár fő terméke, a Canalis áramvezető sín előállításában játszik fontos szerepet. Az új berendezés az eddig használt és továbbra is üzemelő géphez képest közel kétszer annyi élhajlítást képes elvégezni egy műszak alatt. Az új élhajlító kiválasztásánál az energiahatékonyság is kiemelt szempont volt, az energiaigénye nagyjából feleakkora, mint a régebbi gépé. 

Az új élhajlító berendezés révén megnyílt kapacitás-bővítési lehetőség kihasználása érdekében a gyöngyösi üzemben 52 millió forintból egy egyéni igényekre fejlesztett lemez szeparátort is üzembe helyeznek. Mivel a még egyszerűbb telepíthetőség érdekében módosult a Canalis áramvezető sínek dizájnja, az összeszerelő állomásokon is változtatásokat kell végrehajtani. A folyamat részeként 16 millió forintból módosítják a gyártósor továbbító görgőit, további 24 millió forintot pedig a szegecselőfejek átalakítására fordítanak. Emellett 108 millió forintból készül egy speciális fröccsöntő szerszám az új dizájnt kapott csatlakozó blokk gyártásához. Ezek a fejlesztések várhatóan idén augusztusban valósulnak meg.

Fontos változás a gyöngyösi üzem életében, hogy a korábban külső beszállító által készített csatlakozóelemek – ún. junction block – gyártása is „házon belülre” kerül. Ennek érdekében egy összességében 280 millió forintos fejlesztést valósítanak meg, melynek része egy présgép beszerzése 160 millió forintért, egy speciális szerszám megvásárlása 28 millió forintért, a fennmaradó összeget pedig a gyártáshoz szükséges egyéb infrastruktúra kialakítására fordítják. A tervek szerint ezt a beruházást is idén augusztusban zárják le.

A Schneider Electric gyöngyösi gyárában két gyártósoron új hegesztőgépeket helyeznek üzembe a tervek szerint még idén nyáron. A két berendezés összesen 320 millió forintba kerül, a fejlesztés révén pedig az érintett két gyártósor termelési kapacitását mintegy 7 százalékkal tudják majd növelni. Az új hegesztőgépeket a Schneider Electric egyedi igényei alapján fejlesztették, többek között a cég által gyártott szervótechnikákat is beépítették az eszközökbe, illetve kamerás visszaellenőrző rendszer is támogatja majd a gépkezelőket a munkájuk során. 

„Az idei fejlesztéseink eredményeként jelentős mértékben bővül majd a kapacitásunk, amire szükség is van, mivel hatalmas a kereslet az általunk gyártott áramvezető sínekre. Ez érthető is, hiszen a kábeles megoldáshoz képest lényegesen gyorsabban telepíthetők velük az ipari berendezések, illetve kedvezőbb ár/érték arányt képviselnek. A beruházások során a fenntarthatóság kiemelt fontosságú szempont volt, a legmodernebb technológiát képviselő, energiahatékony eszközöket szereztünk be, illetve az Ipar 4.0 koncepció jegyében hegesztőgépeinket például bekötjük központi hálózatunkba, így folyamatosan nyomon tudjuk követni az alkatrészek állapotát” – mondta el az új fejlesztések kapcsán Siliga Tünde, a Schneider Electric gyöngyösi üzemének gyárigazgatója.

https://www.se.com/hu/hu/   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Munkagép, haszongép ; - Schneider Electric ; Fém, gépipar ; Hegesztés ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;