Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Két hónap alatt 100 új Credo autóbuszt vettek át a Volánok a Kravtex-Kühne Csoporttól


2017.02.24
Forrás: Kravtex-Kühne Csoport, Sajtóközlemény
Összesen 100 vadonatúj, magyar gyártmányú Credo autóbusz állt forgalomba a vidéki közlekedési társaságoknál december vége óta. A Volán Buszpark Kft. koordinálásával megvalósuló beszerzéssel 60 regionális és 40 elővárosi szóló autóbusz került négy közlekedési központhoz, országszerte javítva a helyközi közlekedés minőségét.

A Nemzeti Autóbuszgyártási Cselekvési Programmal összhangban a Kravtex-Kühne Csoport 2017-ben várhatóan jelentősen növeli járműkibocsátását. A piaci bővülés kapcsán a gyártó folytatja 2016-ban megkezdett beruházásprogramját. Mosonmagyaróváron bővül a vázfestő kapacitás, és új szerszámgépeket telepítenek a fémmegmunkáló üzemekbe. Ezzel párhuzamosan Győrben korszerűsítik és mintegy 800 négyzetméterrel bővítik az autóbusz-összeszerelő csarnokot.

A Volán Buszpark Kft., a regionális közlekedési központok flottakezelője tavaly nyílt közbeszerzési eljárást hirdetett 100 helyközi autóbusz beszerzésére. A tendert a Kravtex Kereskedelmi Kft és a Budapest Lízing Zrt. közös ajánlata nyerte, a szerződést decemberben írták alá. A buszgyártó a szállítást tavaly év végén kezdte, február 24-én pedig átadta a 100. járművet. A 60 regionális alkalmazású Credo Inovell és 40 elővárosi Credo Econell egyaránt Euro 6 emissziós besorolású dízelmotorral, robotizált sebességváltóval készült, az utasok kényelme érdekében pedig korszerű utasinformációs rendszer és kettős funkciójú, hűtő-fűtő légkondicionáló berendezés is a felszereltség részét képezi. A Credo Inovell-ek sokoldalúan alkalmazhatók a padló alatt kialakított csomagtérnek köszönhetően. A Credo Econell-ek utastere alacsony belépésű, ami akadálymentes közlekedést tesz lehetővé a mozgássérültek és a babakocsival közlekedők számára.

Az autóbuszok négy régióban - a miskolci ÉMKK - Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.-nél, a szombathelyi ÉNYKK - Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.-nél, a szolnoki KMKK - Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.-nél, valamint a tatabányai KNYKK - Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.-nél - állnak forgalomba, így szinte az ország egész területén megtalálhatók. A 100 új autóbusszal a hazai közforgalmú közlekedési társaságoknál üzemelő Credók száma meghaladja az 1 300-at. A buszok aránya a helyközi buszparkban már több mint 20 %.

A Credo buszok 75 - 80 % vételár arányos magyar értékhányada a legmagasabb a hazai gyártmányok között. Magyar terméknek számít a komplett vázszerkezet, valamint szinte minden beépülő fém alkatrész, amelyeket a Kühne állít elő. A mezőgazdasági gépgyár mellett összesen mintegy 70 magyar gyártó és beszállító vesz részt a Credo buszok gyártásában. A legnagyobb beszállítók - mint például a Rába és a Graboplast – mellett hazai kis- és közepes vállalkozásoknak is munkát ad az autóbuszgyártás. Ezek között megtalálhatók olyan cégek is, mint a győri Esély Közhasznú Nonprofit Kft., amely csökkent munkaképességű embereket alkalmaz a függönyök szabására, varrására.

A magas magyar értékhányad miatt minden egyes Credo busz legyártása évente négy ember munkahelyét biztosítja Magyarországon, amelyből kettő közvetlenül a gyártásban, kettő pedig a beszállítóknál jelentkezik.

A Credo buszokat gyártó Kravtex-Kühne Csoportnál a gyártás- és termékfejlesztés terén egyaránt felkészültek a Nemzeti Autóbuszgyártási Cselekvési Programra. Tavaly 5.600 négyzetméterrel 16.200 négyzetméteresre bővítették mosonmagyaróvári autóbusz vázgyártó üzemcsarnokukat, valamint 10 és 13 méteres termékvonalakkal bővítették gyártmányválasztékot. A kapacitásnövelő beruházási program idén a vázfestő kapacitás növelésével, valamint új, modern szerszámgépek beszerzésével folytatódik. Ezzel párhuzamosan Győrben korszerűsítik és mintegy 800 négyzetméterrel bővítik az autóbusz összeszerelő üzemet.

A Kravtex-Kühne Csoportról

Az 500 főt foglalkoztató, magyar tulajdonú Kravtex-Kühne Csoport az ország vezető autóbuszgyártója. Termékei, a Credo buszok az összes regionális közlekedési központnál (Volán) megtalálhatók és a hazai közforgalmú helyközi autóbuszpark mintegy 20 %-át teszik ki. A cégcsoport tagja Magyarország legrégibb, eredeti profilját megőrző gépgyára, az 1856-ban alapított Kühne Mezőgazdasági Gépgyár Zrt. A Kühnében működik Magyarország legnagyobb és legmodernebb, 16.200 négyzetméteres autóbuszgyára, amely a Nemzeti Autóbuszgyártási Cselekvési Programmal összhangban a következő években akár 500 darabosra növelheti gyártási volumenét. A Credók 75 - 80 %-os vételár arányos magyar értékhányada a legmagasabb a hazai buszok között. Ez azt jelenti, hogy minden egyes Credo busz gyártása több száz, magas hozzáadott értéket előállító magyar munkahely megőrzéséhez járul hozzá a cégcsoportnál valamint beszállítóinál. A Credo buszok az innovatív, könnyűszerkezetű vázkonstrukció miatt átlagosan egy tonnával alacsonyabb tömegűek, mint versenytársaik. Az alacsony saját tömeg csökkenti az üzemanyag-felhasználást és a hosszú távú üzemeltetési költségeket, ami különösen gazdaságossá, környezetbaráttá és versenyképessé teszi a Credókat.

www.credobus.hu
www.kuhne.hu 


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Kühne ; - Credobus


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;