Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Nyúlhús promóció az OMÉK-on is!


2017.09.22
Forrás: Agrármarketing Centrum, Sajtóközlemény
Áruházi kóstoltatásokkal, látványkonyhával és főzőshow-val indított fogyasztásösztönző és ismeretterjesztő kampányt a nyúlhús népszerűsítésére a Nyúl Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, az Agrármarketing Centrum és a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával 2017. júniusában.

Az áruházi kóstoltatások hatására, a promóció ideje alatt eddig 6%-kal növekedett az előcsomagolt nyúlhús forgalma. A terméktanács a 78. OMÉK-on többek között főzőshow-val és ismeretterjesztő kiadványokkal népszerűsíti ezt a rendkívül egészséges, nemzetközi szinten nagyon kedvelt húsfélét, amely a magyar konyhában jelenleg kevésbé gyakori.

Az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon és Vásáron (OMÉK) tartott sajtótájékoztatón a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára felhívta a figyelmet arra, hogy hazánkban az évi nyúlfogyasztás mindössze 20 dkg fejenként, míg a nyugat-európai országokban ez 2 kg. Nagy István a nyúlhús kedvező élettani hatásairól is szólt. Elmondta, a szaktárca szeretné elérni, hogy a jövőben a nyúltartás visszakerüljön a vidéki otthonokba is. Az állat gyors reprodukciós képessége miatt ugyanis fontos szerepet tölthet be az önellátásban. Az államtitkár kiemelte, hogy az egészséges, nagy fehérje- és alacsony zsírtartalmú hús sokféleképpen készíthető el.

Erről a 78. OMÉK látogatói is meggyőződhetnek, hiszen a vásár ideje alatt a Terméktanács standján naponta tartanak Nyúlhús Főzőshow-t, ahol Bede Róbert mesterszakács ismerteti meg ízletes nyúlfogásokkal az érdeklődőket. Szintén a nyúl volt az egyik fő alapanyaga a „Hazai ízek hazai asztalokon OMÉK 2017” elnevezésű, szakképző- és szakközépiskolásoknak szóló szakácsversenyen, amelynek ugyancsak az OMÉK adott otthont.

A promóciós kampány célja, hogy minél több magyar fogyasztóval megismertessék a nyúlhús előnyeit és elkészítésének változatos módozatait, mondta Juráskó Róbert, a Nyúl Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke. A Terméktanács vezetője arról is szólt, hogy hazánkban jelenleg mintegy 75-80 ezer anyanyúl található, ebből évente mintegy 4,5 millió nyulat vágnak le, amelynek 98%át külföldön értékesítik. Juráskó Róbert hozzátette: a Terméktanács ezért is tartja fontosnak az értékes húsféle hazai promócióját és fogyasztásának ösztönzését.

Figyelembe véve a nyúlhús igen kedvező élettani hatásait, kívánatos lenne, hogy minél több magyar háztartás asztalára, akár heti rendszerességgel nyúlételek kerüljenek  – jelentette ki Végváriné Henter Lilla, az Agrármarketing Centrum szóvivője a sajtótájékoztatón. Hangsúlyozta: az egészségtudatos táplálkozás széleskörű elterjedése nyomán egyre nagyobb az igény az egészséges és minőségi fehérjeforrások iránt. Más, népszerű húsfélékkel összehasonlítva a nyúlhúsnak a legalacsonyabb a koleszterintartalma és igen zsírszegény is. Emellett könnyen emészthető fehérjéket tartalmaz nagy mennyiségben, ezért diétás étrenden élők, kisgyermekek és idősek számára kiemelten ajánlott – tette hozzá.

A több hónapja tartó promóciós kampány során áruházi kóstoltatásokon, valamint látványfőzéseken népszerűsítették ezt a húsfélét. Az OMÉK után nyúlhús főzőshow-val legközelebb 2017. október 14-én, a debreceni Szüreti Nyúlfesztiválon találkozhatnak az érdeklődők.  

www.amc.hu
www.omek2017.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Agrár ; Élelmiszer ; Kiállítás, konferencia ; - OMÉK


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;