Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A Robotcenter robotalkalmazási fejlesztései


2018.07.04
Forrás: IpariCégek.hu Riport
Hercsel Máté, a Robotcenter-RONIX Kft. mérnök üzletkötője a robotalkalmazási fejlesztéseikről tájékoztatott.

- Mivel foglalkozik a Robotcenter-RONIX Kft.?

Cégünk ipari robotok forgalmazásával és integrálásával foglalkozik, kiemelten a Mobile Industrial Robots (MiR) termékeivel.

- Melyek a főbb iparágak, az automatizálásaik fejlesztésénél?  

Elsősorban gyártó üzemekkel, raktározással, szállítmányozással vagyunk kapcsolatban, de minden olyan szervezettel keressük a kapcsolatot, ahol belső logisztikai problémát robotok segítségével lehetne megoldani, legyen az akár kórház vagy autó javító üzem.

- Milyen robotgyártók termékeit forgalmazzák?  

Disztribútorai vagyunk a TOSHIBA és a MiR robotgyártóknak, de számos más robotot is tudunk integrálni.

- Mi alapján történik a robot kiválasztása?

A vevő igényei mindig a mérvadóak. Felmérjük a problémát, amit meg kellene oldani, számba vesszük a lehetőségeket és a megrendelővel együtt dolgozva meghatározunk egy rendszert, ami hatékonyabbá teheti az ő működését.

- Milyen robotalkalmazásokkal foglalkoznak?

A két legelterjedtebb robotos alkalmazás, amivel foglalkozunk, az a belső anyagmozgatás szállítórobottal és gépek kiszolgálása robotkarral.

- Több ipari kiállításon is láthattuk standjukon az önállóan közlekedő MIR, Mobile Industrial Robots önjáró robotokat. Ezeket a robotokat hol gyártják, melyek az előnyeik?

Ez egy dán fejlesztésű-gyártású robot, aminek nagy előnyei a könnyű és gyors integrálhatóság, egyszerű kezelhetőség és a gyors megtérülés.

- Milyen távolságra, milyen munkákra alkalmasak a MIR robotok? Egy 8 órás műszak alatt mekkora utat tudnak megtenni a munkavégzésük során?

Robottól és applikációtól függ, hogy mennyi utat tesz meg egy robot munkája során. Egy budapesti telepítésünkön kettő MiR200-as robot tevékenykedik folyamatos üzemben. Ott 13 kilómétert tesz meg 24 óra alatt egy robot. Korábban munkatársak biciklivel oldották meg azt a feladatot, amit most a robotok végeznek, így az operátorok nagyobb hozzáadott értékű munkát végezhetnek.

- A gyártás utáni csomagolás, logisztikai kiszolgálás terén mennyire elterjedtek és milyen folyamatokban hasznosíthatók a robotok?

Azt mondhatjuk, szinte minden gyártási, csomagolási, belső szállítási folyamatra van robotos megoldás. A kérdés mindig az, milyen gyorsan térül meg a beruházás. A robotizálás most kezd nagyobb teret nyerni, mind tőlünk nyugatra, mind nálunk. Nagy előrelépésre, a szállítórobotok gyors elterjedésére számítunk hazánkban a közeljövőben.

- Milyen fejlesztési céljaik, terveik vannak?

A robotokat hardveresen és szoftveresen is integrálni kell egy rendszerbe. Ahhoz, hogy egy tömeg gyártott, standard robotot összekapcsoljunk egy gyártósorral, raktárral, a robothoz speciális felépítmény, megfogó, stb kell. Ugyanakkor egyre nagyobb elvárás, hogy a robot kommunikáljon az adott területen a gyártást felügyelő irányítási rendszerrel, raktár szoftverrel. Mi ezen hardvereket, szoftvereket is fejlesztjük a robotokhoz.

* Minden IpariCégek.hu Riport saját készítésű, minden jogot fenntartunk!


Riportok ; Ipari Blog ; NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Robot, automatika, automata ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;