Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Jövőd motorja


2019.10.16
Forrás: HUNGEXPO, Sajtóközlemény
Hetedik alkalommal rendezik meg az AUTOMOTIVE HUNGARY Nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállítást 2019. október 16–18. között a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban.

Az esemény, valamint a vele egy időben rendezett Autótechnika-Autodiga szakkiállítás a régió egyetlen olyan fóruma, amelyen az autógyártás teljes spektruma jelen van, a formatervezéstől, a gyártáson át a szervizig.

Az AUTOMOTIVE HUNGARY ezúttal is bemutatja a járműiparra jellemző úgynevezett ágazati mátrixot, amelyben megtalálhatók az elektronika, számítástechnika, szoftver-, gép-, műanyag-, üveg-, vegyipar, és kompozit ipar elemei. Az autógyárak mellett megjelennek az alkatrészgyártók, a gyártási folyamatok és beszállítói szolgáltatások képviselői, a gépjárműipari egységek és rendszerek-, üzemi gyártó berendezések gyártói, forgalmazói, rendszerintegrátorok, valamint az iparághoz kapcsolódó szolgáltatók képviselői.

A napjainkban zajló digitális forradalom olyan szinten alakítja át a vásárlói szokásokat, a gyártást, valamint a gyártók és beszállítók közötti információáramlást, hogy ezek a folyamatok egyedül már nem menedzselhetők.  Ráadásul a nyugat-európai autóiparban tapasztalható negatív tendenciák és ezek magyarországi hatásai miatt is különösen fontos, hogy a szakma szereplői rendszeresen találkozzanak egymással; ezeknek a találkozásoknak immár hét éve a legjelentősebb fóruma az AUTOMOTIVE HUNGARY.

Idén 15 ország 200 kiállítója mutatja be termékeit, innovációit. A négy magyarországi autógyár – Audi, Mercedes, Opel és Suzuki – mellett számos, a saját területén meghatározó cég; beszállítók, az iparághoz kapcsolódó szolgáltatók, állami szervezetek és a szakmát képviselő szövetségek 2019-ben is jelen lesznek a kiállításon.
A kiállítók teljes listája a http://automotivexpo.hu/hu/kiallitoi-lista-2019 oldalon olvasható.

A tervezett programok között szerepelnek mérnöki továbbképzések (több témában), MAGE – HIPA beszállítói fórum és a mérnökhallgatók számára szervezett hagyományos TechTogether verseny.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium konferenciát szervez „Innovatív utakon az autóipar” címmel, melyen szó fog esni az Ipar 4.0 integrálásáról, szinergiák kihasználásáról, egyetemi – ipari együttműködésekről, tudástranszferről és az ellátási láncban szereplő tudásalapú beszerzési irányokról, piacokról.

A Portfolio és a MAGE Ipar 4.0 konferenciát rendez a kiállítás ideje alatt többek között a digitalizáció, a fejlesztési projekt tervezése és megvalósítása, a smart factory, a horizontális és vertikális integráció tematikában.
A Külgazdasági és Külügyminisztérium, Baden-Württemberg Gazdasági Minisztériuma és az am-LAB Digital Innovation Hub közös konferenciáján elsősorban a német autóipar helyzetéről, a Volvoról (mint kiemelkedő globális autógyártóról), valamint a robotokkal történő munkavégzésről lesz szó.
A szakmai programokról és konferenciákról részletesen itt olvashat:
http://automotivexpo.hu/hu/programok-2019

Az esemény mögött ezúttal is széles körű szakmai és állami támogatás áll, ami magas színvonalú szakmai programok megvalósítását teszi lehetővé. A kiállítás szakmai partnerei a Magyar Gépjárműipari Egyesület (MAGE), a Magyar Járműalkatrész-gyártók Országos Szövetsége (MAJOSZ) és a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA). A kiállítás fővédnöke: Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.

Az AUTOMOTIVE HUNGARY társrendezvénye, az Autótechnika-Autodiga Nemzetközi járműfenntartó-ipari szakkiállítás, amelyet 28. alkalommal rendeznek meg. A hazai autójavító és -fenntartó ipar legjelentősebb szakmai fórumán a diagnosztika, a garázsberendezések és a gépjárműalkatrészek, valamint a szolgáltatások kínálatát egy fedél alatt tekinthetik meg a gépjárműjavító szakma szereplői.

Másodszor hirdette meg a Hungexpo Zrt. az AUTOMOTIVE HUNGARY Innovációs Termékdíj pályázatot. Idén is számos, rendkívül színvonalas pályázati anyag érkezett a szakmai zsűrihez, melynek tagjai: Kilián Csaba, a MAGE főtitkára, Szammer István az autopro.hu ügyvezetője és dr. Takács János, a GTE elnöke három Nagydíjat és két Különdíjat hirdetett.

Innovációs Nagydíjban részesült
a TRUMPF Hungary Kft. a TrueLaser Station 5005 TrueDisk Pulse 421 zöld lézeres megmunkáló celláért;     
a Varinex Informatikai Zrt. az AUTODESK Fusion 360 újgenerációs terméktervezői platformért;   
az ABSOLUT CNC Kft. a Hanwha Precision Machinery kollaboratív robotért.
    
Különdíjban részesült
a HIGH QUALITY SUPPORT AND CONSULT KFT. az Company Operations System rendszerért;
a PROPRERUS Kft. az Oilex olajfelszedő anyagért.

Általános információk
Látogatói belépés: III-as kapu, a kiállítás az A pavilonban tekinthető meg
Nyitva tartás: 2019. október 16-18.  9.00 – 17.00
Látogatói parkoló: P5 belső parkoló

A szakmai részvevők díjmentesen regisztrálhatnak a
http://automotivexpo.hu/hu/regisztracio 

www.hungexpo.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Audi ; - Mercedes ; - Opel ; - Suzuki ; - MAGE ; - MAJOSZ ; Robot, automatika, automata ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; D nyomtatás ; Fém, gépipar ; Kiállítás, konferencia ; - Hungexpo


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;