Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Megerõsített határozatok: a Rába eredményesen lezárta a 2019. üzleti évet


2020.09.10
Forrás: Rába, Hírek
A RÁBA Nyrt. részvényesi kezdeményezésre 2020. szeptember 10-én Közgyűlést tartott a tavaszi járványügyi rendelkezések miatt rendhagyóan, az Igazgatóság által közgyűlési hatáskörben hozott határozatok utólagos jóváhagyása céljából.

A Közgyűlés az Igazgatóság közgyűlési hatáskörben hozott határozatát utólagosan, változtatás nélkül jóváhagyva elfogadta az Igazgatóság beszámolóját a Társaság 2019. évi működéséről. A Rába Csoport 572 millió forintos teljes átfogó eredménnyel és 41,6 milliárd forintos mérlegfőösszeggel zárta a 2019. üzleti évet. A Társaság 2,4 százalékos forgalombővülést könyvelhetett el 2019-ben kulcspiacai volatilitása mellett. Az elért közel 50 milliárd forintos konszolidált árbevétel az elmúlt évtized legmagasabb forgalma volt. A Rába üzemi nyeresége 1,3 milliárd forint volt, a csoportszintű megtermelt EBITDA-tömeg pedig közel 3,5 milliárd forintra rúgott.

A Közgyűlés a Társaság konszolidált éves beszámolóját az alábbi fő adatokkal fogadta el:
...

A Közgyűlés – az osztalékfizetéshez kapcsolódó időpontokat megfelelően aktualizálva – utólagosan, változatás nélkül jóváhagyva az Igazgatóság közgyűlési hatáskörben hozott határozatát, úgy határozott, hogy a Társaság a 2019. évi adózott eredménnyel kiegészített szabad eredménytartalékból 1.000 Ft/db névértékű részvényenként 20 Ft osztalékot fizet. Az osztalékfizetés technikai részleteiről a Társaság külön hirdetményben fogja tájékoztatni a részvényeseket.

A Közgyűlés utólagos jóváhagyás céljából nem tárgyalta az Igazgatóság közgyűlési hatáskörben hozott döntését, amelyben felhatalmazta a Társaságot, hogy az előterjesztésben ismertetett, közel 43 ezer négyzetméternyi ingatlanát az előterjesztésben szereplő árverési feltételekkel, minimum 6.604.232 EUR + áfa áron, árverés útján értékesítse az MNV Zrt. által működtetett Elektronikus Aukciós Rendszeren keresztül, és a legmagasabb vételárat felajánló árverezővel az adásvételi szerződést megkösse. A felhatalmazás értelmében a Társaság az árverés lebonyolításához szükséges megbízási szerződést köt az MNV Zrt-vel.

A Társaság könyvvizsgálójának megbízatása az évi rendes közgyűlés napján lejárt. A 2020-2022. üzleti évek könyvvizsgálatával kapcsolatos feladatok ellátásra kiírt zártkörű pályázatra érkezett ajánlatok közül összességében a legelőnyösebb ajánlatot a a KPMG Hungária Könyvvizsgáló, Adó és Közgazdasági Tanácsadó Kft. adta. A Közgyűlés - utólagosan jóváhagyva az Igazgatóság közgyűlési hatáskörben hozott határozatát, melyben a könyvvizsgáló társaság kérésére módosításra került a felelős könyvvizsgáló és a helyettes könyvvizsgáló személye - a 2022. üzleti évet lezáró rendes Közgyűlésig terjedő időre, legkésőbb 2023. április 30-ig a Társaság IFRS szerinti egyedi és konszolidált pénzügyi kimutatási könyvvizsgálatára könyvvizsgálóként a KPMG Hungária Könyvvizsgáló, Adó és Közgazdasági Tanácsadó Kft-t választotta meg.

A Közgyűlés – utólagosan, változtatás nélkül jóváhagyva az Igazgatóság közgyűlési hatáskörben hozott határozatait – megerősítette, hogy 2020. április 30. napjával visszahívta az Igazgatóságból dr. Pálvölgyi Ákos Mátyást, és 2020. április 30. napjától 2021. május 19. napjáig tartó, határozott időtartamra Igazgatósági tagnak választotta dr. Toperczer András Ákost.

A Közgyűlés – utólagosan, változtatás nélkül jóváhagyva az Igazgatóság közgyűlési hatáskörben hozott határozatát – az előterjesztésnek megfelelően elfogadta az új Javadalmazási szabályzatot és politikát.

Pintér István, a RÁBA Járműipari Holding Nyrt. elnök-vezérigazgatója a 2020-ban elindult járvánnyal és a globális gazdasági válság következményeivel kapcsolatban értékelte a kialakult helyzetet: „Diverzifikált piacainknak és termékportfóliónknak köszönhetően négy régióban és öt piaci szegmensben vagyunk jelen, így nem egyformán érte a vállalat üzletágait a COVID-19 hatása. Ezen túlmenően vevőink minden régióban meghatározó járműipari vállalatok, amelyekkel az első hullám által okozott sokkot követően sikeresen újraindultak a kiszállítások. Jelenlegi lehívásaink alapján már látszanak a piaci élénkülés jelei. Ennek megfelelően rövidtávú prioritásunk, hogy rugalmas működéssel vevőink gyorsan változó, gyakran hektikus igényeit is kielégítsük. Célunk erre az évre a pozitív működési cash-flow és az eredményes működés helyreállítása a második félévben. Középtávon a stratégiai terveinknek megfelelően folytatjuk a termék- és technológiai innovációt, a termelés automatizálását, és üzleti folyamataink digitalizációját, megcélozva a 10 százalékos EBITDA eredményességet.

www.raba.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - Rába ; Fém, gépipar ; Ingatlan, építőipar


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;