Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Vasúti forgóvázak automatizált gyártása robotos köszörüléssel kiegészítve


2022.02.01
Forrás: igm Robotrendszerek, Hírek
A vasúti járművek forgóvázainak fontos gyártási része az oldal- és kereszttartók hegesztése és ezen folyamatok szigorú ellenőrzése.

A forgóváz nemcsak a jármű futóművének és erőátvitelének  kulcseleme, hanem fontos garanciája a jármű biztonságos üzemelésének is. A legtöbb konstrukciót acéllemezekkel hegesztik, melyeknél a köszörülés a hegesztés után visszamaradó elhúzódások megmunkálásában és a szigorú pontossági követelmények betartásában fontos szerepet játszik.

A kézi köszörülés nehéz munkakörnyezetben nagy intenzitású munkát és magas nehézségi fokot jelent. Az igm automatikus köszörülési eljárása a gyártási folyamatot kibővítve ezen problémát hatékonyan oldja meg.

A vasúti járműgyártásban az igm már több csiszolórobotos cellát is telepített jellemzően 370 kg teherbírású handling robotokkal melyek kettő teljesítményvezérelt, különböző sugarú és cserélhető szalagcsiszolóval vannak felszerelve. A szerszámcserélő rendszer kiegészítésül egy tapintószenzorral is rendelkezik, mellyel a munkadarab helyzete és felületi megmunkálása is mérhető.

A munkadarabokat, azaz a vasúti forgóvázak hossz- és kereszttartóit egy 2t teherbírású egytengelyes ellencsapágyas manipulátor pozicionálja, mely mindig optimális megmunkálási helyzetet is biztosít.

A megmunkáláskor keletkező szikrák és nagymennyiségű csiszolópor miatt a robotkarok tűzálló védőburkolatba csomagoltak. Az egész csiszoló rendszer egy zárt cellában található, amely egy komplett rugalmas gyártási rendszer (FMS) része, ahol a be- és kirakodást egy sínen mozgó rakodókocsi (RGV) egy automatikus kapun keresztül végzi el.

www.igm-group.com    


NEWS ; Ipari hírek ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; - igm ; Fém, gépipar ; Hegesztés ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;