Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Salzgitter Mannesmann Renewables GmbH cső csomópont hegesztőrendszer


2021.04.06
Forrás: igm Robotrendszerek, Hírek
A Salzgitter Mannesmann AG részvénytársaság jelentős acél- és technológiai konszern.

A Salzgitter Mannesmann AG részeként a Salzgitter Mannesmann Renewables GmbH szorosan kooperál a csoport acél-, cső- és profilgyártóival, továbbá saját kutatóintézetével a tengeri szélenergia kihasználására, különösen a rácsos tartószerkezetek és ezek elemeinek gyártásánál.

A szélerőművek tartószerkezete cső csomópontokból és tartócsövekből áll, melyek élettartamát a csomópontok helyes tervezése, valamint a hegesztési technológia minősége határoz meg.  A költséghatékony gyártás és  minőségjavítás érdekében ezen cső csomópontokat a jövőben automatikus robottechnológiával hegesztik.

A hegesztő robotrendszer feladata:

A telepített hegesztő robotrendszer célja egy robosztus hatékony acélcső csomópont gyártás megvalósítása és fejlesztése a kereskedelmi célú tengeri szélerőművek és más acélszerkezetek, pl. híd- és daruszerkezetek gyártásánál.

A hibamentes és hatékony gyártás érdekében a cső csomópontokat hegesztés közben a manipulátor egy munkadarab orientált koordinátarendszer segítségével a mindig PA vályúhelyzetbe pozicionálja, elkerülve ezzel a gravitáció negatív hatását az olvadékra. Az igm iCAM lézerkamera pontatlan előkészítés esetén is folyamatos szabályozással garantálja a hibamentes hegesztést.

A varratsorok felépítését és hegesztési paraméterek kiválasztását, továbbá a hegesztőpisztoly vezetését egy intelligens szabályozó rendszer végzi. Ezen összetett feladat végrehajtáshoz speciális szoftver szükséges. Az igm iCAM lézerkamera felismeri a hegesztési varrat helyzetét, a kitöltendő varrat térfogatát és ennek megfelelően folyamatosan szabályozza a hegesztési paramétereket.

Egy integrált OPC-UA interfész lehetővé teszi az online hozzáférést a robotvezérléshez,  amely olyan rendszer paramétereket tartalmaz, mint a TCP (Tool Center Point) pozíció, az összes tengely megfelelő transzlációs és forgási helyzete, továbbá valamennyi hegesztési paraméter. Ezen adatok a hegesztés alatt folyamatosan leolvashatóak, kiértékelhetőek.

A hegesztő robotrendszer műszaki adatai:

- RTE497-S héttengelyes hegesztőrobot forgó karral és kisméretű csuklós tengellyel, 1900 mm munkatartománnyal
- TLA3 felsőpályás szánrendszer 8000 mm úthosszal
- TQA-300 keresztirányú mozgatás 3000 mm úthosszal
- THA-200 vertikális mozgatás 2000 mm úthosszal
- RMW3-7000 munkadarab manipulátor 2000 mm vertikális mozgatással és 7000 kg megengedett teherbírással.

A vertikálisan is mozgatható C- manipulátor forgatótárcsáinak távolsága 1550-4000 mm között változtatható. Az 500-1200 mm átmérőjű és 1000-3000 mm hosszúságú, valamint az  500–1200 mm támasztéktávolságú munkadarabok befogását elektromos tokmány biztosítja.

A munkadarabok maximális tömege 6000 kg.

A jövőben is folyamatosan követjük a Salzgitter Mannesmann Renewables GmbH érdekfeszítő szakmai munkáját és támogatjuk őket a céljaik elérésében. Az itt szerzett új tapasztalatok és javaslatok hasznos impulzusokat adnak fejlesztésünk számára.

www.igm-group.com  


Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; - igm ; Lézer ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Hegesztés ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;