Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Kiállítás, konferencia

Ipari, iparági kiállítások, konferenciák, rendezvények. Több mint 1.400 kiállítási hír elérhető. Ipari kiállítások plakátjai

A Toyota új akkumulátoros és üzemanyagcellás elektromos járművei
2023.12.06.
Forrás: Toyota Central Europe Kft., Hírek
A Toyota új akkumulátoros és üzemanyagcellás elektromos járművei megerősítik a karbonsemlegességhez vezető többutas megközelítést

Sürgősen el kell kezdeni a jövő villamos hálózatainak kialakítását
2023.12.05.
Forrás: Schneider Electric Sajtóközlemény
Az elavult infrastruktúra hátráltatja az energiaátmenetet, ezért a villamos hálózatok digitális megoldásokra épülő korszerűsítését sürgetik a Schneider Electric szakértői. A vállalat a múlt héten, Párizsban megrendezett Enlit Europe 2023 konferencián

A SPAR automata boltot nyitott a Z-generációnak: egyszerre valós és virtuális
2023.11.28.
Forrás: SPAR Sajtóközlemény
Sajtóközlemény - Bicske, 2023. november 28. Mesterséges intelligencián alapuló, pénztáros és eladók nélküli SPAR automata üzlet működött két napon át Budapesten, Európa legnagyobb Sneakerness fesztiválján.

SPAR - őshonos gyümölcsfák ültetésével a karbon-lábnyom csökkentésért
2023.11.27.
Forrás: SPAR Sajtóközlemény
Sajtóközlemény - Bicske, 2023. november 27. Megrendezte, majd kiértékelte az első, karbontudatosságot előtérbe helyező eseményét a SPAR. A Budapest Borfesztivál partnerrendezvényének szén-dioxid-kibocsátását a vállalat 392 őshonos gyümölcsfa telepítésével kompenzálja.

A DAF XD az első áruterítő tehergépkocsi az ETS2-ben
2023.11.23.
Forrás: DAF Trucks Sajtóközlemény
A DAF XD áruterítő tehergépkocsi is szerepel a European Truck Simulator 2 játékban
A DAF Trucks és az SCS szoftver az új generációs DAF XD áruterítő tehergépkocsival bővítette az Euro Truck Simulator 2 program járműparkját.

Egymillió mesterséges intelligenciára épülő munkahely 2030-ig: biztonságos közlekedést, hatékony egészségügyet ígér az új technológia – Bosch×Richter közös konferencián elemezték a jövőt
2023.11.22.
Forrás: Bosch, Sajtóközlemény
• Akár 15%-os GDP-növekedést is generálhat a mesterséges intelligencia (MI).
• Az MI nem helyettesíti, hanem kiegészíti az emberi tudást: hatékonyabbá, gyorsabbá, jobbá teszi a döntéseket és az üzleti folyamatokat.

Markerek nélküli lézerszkennert mutatott be a SHINING 3D
2023.11.20.
Forrás: Freedee Printing Solutions, Közlemény
HÁROM KAMERA, 98 LÉZERVONAL, ULTRAGYORS SZKENNELÉSI SEBESSÉG
A SHINING 3D, a 3D szkennelési technológiák egyik vezető innovátora novemberben bemutatta a FreeScan Trio-t, a metrológiai 3D szkennerek csúcskategóriájának legújabb tagját.

Két új párost is indít a 2024-es Dakaron a Toyota
2023.11.15.
Forrás: Toyota Central Europe Kft., Hírek
TOYOTA GAZOO Racing versenyistálló 2024-es nevezőinek teljes névsorának publikálása még várat magára, a japán motorsport csapat azonban annyit már most elárult, hogy két teljesen új páros is az ő színeiben vág neki a 2024-es megmérettetésnek.

A Solutranson debütáló, új generációs DAF XB
2023.11.13.
Forrás: DAF Trucks Sajtóközlemény
A DAF XB Electric bemutatása, az XD Electric, XDC és X
Az új generációs DAF XB sorozat a franciaországi Lyonban, november 21–25. között megrendezésre kerülő Solutrans kiállításon tekinthető meg először.

Hidrogén hajtású járművet indít útnak a 2024-es Dakaron a HySE és a Toyota
2023.10.31.
Forrás: Toyota Central Europe Kft., Hírek
Elképesztő, személyre szabható, moduláris akkumulátoros elektromos járművel oldaná meg a Toyota a jövő városi mobilitását, legyen szó utolsó mérföldes szállításról, mozgó boltról vagy épp személyszállításról.

Hatékonyságnövelés a PlanRadarral
2023.10.25.
Forrás: FleishmanHillard Café Kft., PlanRadar Sajtóközlemény
„A digitalizáció ma már nem lehetőség, hanem a túlélés eszköze az építőiparban”
Kétarcú a hazai építőipar digitalizációja. Miközben az ágazat meghatározó szereplői közül egyre többen elkötelezetten támogatják a különböző megoldások alkalmazását,

Kultúra és fenntarthatóság: a BMW Group az Art Market Budapest művészeti vásáron
2023.10.20.
Forrás: BMW Sajtóközlemény
Az Art Market Budapest jóvoltából néhány napra újra Budapest válik Európa egyik legvonzóbb kortárs képzőművészeti találkozóhelyévé: 2023. október 19-22. között Közép- és Kelet-Európa legnagyobb nemzetközi vására,

Kognitív mobilitás: új tudományterület forradalmasíthatja a közlekedést
2023.10.19.
Forrás: Bosch, Sajtóközlemény
Futurisztikus járműveket és elektromos versenyautót is bemutattak a Bosch Budapest Innovációs Kampuszon tartott Kognitív Mobilitás konferencián

A párizsi olimpiai után a Toyotának köszönhetően másként tekintünk majd a zéró emissziós mobilitásra
2023.10.18.
Forrás: Toyota Central Europe Kft., Hírek
A hidrogén ökoszisztéma népszerűsítése és az üzemanyag-feltöltési infrastruktúra további kiépítése céljából a Toyota nem kevesebb, mint 10 különböző hidrogénmobilitási alkalmazást is bemutat majd a világ elsőszámú, legnagyobb figyelmet kapó sporteseményén - a 2024-es párizsi olimpián.

Véget ért a TECHTOGETHER+ járműipari rendezvény
2023.10.17.
Forrás: Autopro.hu TECHTOGETHER+ Sajtóanyag
A siker kulcsa az alkalmazkodási képesség - fenntarthatósági példák a hazai járműiparból
Véget ért a TECHTOGETHER+ járműipari rendezvény, melynek keretében szakmai fórum, kiállítás és mérnökhallgatói verseny is zajlott.

A Scania bemutatja új akkumulátoros elektromos busz platformját
2023.10.11.
Forrás: Scania, Sajtóközlemény
A Scania a Brüsszelben október 7-12. között megrendezésre kerülő Busworld 2023 nagyvásáron mutatja be úttörő újdonságát - az akár 520 kWh kapacitású, fenntartható módon előállított akkumulátorokat használó alacsonybelépésű 4x2-es elektromos buszait.

A magyar Audi TT rajongói klub látogatása az Audi Hungariánál
2023.10.09.
Forrás: AUDI Hungaria, Hírek
Győr, 2023. október 9. – Október 6-án egyszerre suhant végig több mint 70 Audi TT a győri Audi Hungaria gyárterületén. A látogatás során az Audi márka legikonikusabb sportmodelljének hazai rajongóit exkluzív programok várták a négykarikás vállalatnál:

Automatizált ütközéselkerülő rendszert tervezett a Bosch innovációs versenyének idei fődíjasa
2023.10.09.
Forrás: Influence Media, CraftHub Sajtóközlemény
22 év volt az átlagéletkor a Code #LikeABosch ötletversenyen
Budapest, 2023. október 9. – 24 órán át pörögtek az agykerekek és kopogtak az ujjak a billentyűzeten a Bosch és a CraftHub közös szervezésű hackathonján a budapesti Gamerlandben.

A DAF Components új hajtásláncokat mutat be távolsági és városi autóbuszokhoz
2023.10.06.
Forrás: DAF Trucks Sajtóközlemény
A Busworld 2023 Brüsszelben:
A DAF Components a PACCAR MX-11 és PACCAR MX-13 motorok teljesen új sorozatát mutatja be a távolsági és városi autóbuszokhoz.

Linking the cargo world: WOF & BUD Cargo Forum a repülőtéren
2023.10.06.
Forrás: Budapest Airport, Hírek
Hatodik alkalommal rendezte meg a Budapest Airport éves cargo konferenciáját a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1. Terminálján, ezúttal a World of Freight (WOF) szakmai szervezettel társulva.

A Scania a dekarbonizációra és a fenntarthatóságra fókuszálva mutatja be új termékeit a Busworld 2023 kiállításon
2023.10.02.
Forrás: Scania, Sajtóközlemény
Új elektromos buszalváz termékcsalád, modernizált Scania Touring és új biztonsági funkciók az e-mobilitásban - mindez csak néhány azon újdonságok közül, amelyeket a Scania az október 7-12. között Brüsszelben megrendezésre kerülő Busworld 2023 kiállításon mutat be.

Járműipari konferencia, szakmai találkozó és mérnökhallgatói verseny egy helyszínen, 2023.10.17.
2023.09.29.
Forrás: Autopro.hu Sajtóanyag
Októberben második alkalommal szervezi meg a hazai járműipar egyik kiemelkedő eseményét, a TECHTOGETHER+-t az autopro.hu csapata, ahol jelen és jövő találkozik. A rendezvény keretében megtartott járműipari konferencián hazánk meghatározó iparvállalatainak top menedzserei adnak elő,

Kutatás: kiaknázatlan lehetőségek a 45 év feletti kékgallérosokban
2023.09.28.
Forrás: Lounge Communication, Jófogás Sajtóközlemény
Budapest, 2023. szeptember 28. – A 45 év feletti kékgalléros munkavállalók lojálisabbak, 50%-uk 10 éve vagy még annál is régebben van jelenlegi munkahelyén. Ha viszont mégis váltás mellett döntenek, több helyre adnak be önéletrajzot és átlagosan több héttel tovább tart az álláskeresésük fiatalabb kollégáiknál.

A Continental UltraContact NXT gumiabroncsa nyerte el a Swiss Automotive Show 2023-as innovációs díját
2023.09.27.
Forrás: Influence Media, Continental Sajtóközlemény
• A Continental eddigi legfenntarthatóbb gyártású gumiabroncsa nyerte el a Swiss Automotive Show (SAS) Innovation Awards 2023 „Fenntartható fejlődés/környezetvédelem” kategóriáját

A legjobb üzemanyag fogyasztással rendelkező tehergépkocsi a Scania Super
2023.09.27.
Forrás: Scania, Sajtóközlemény
A Truck and Trailer Welt magazin által rendszeresen megrendezett European Truck Challenge összehasonlító tesztet a Super hajtásláncú 420 R vontatónak köszönhetően egyértelműen a Scania Super nyerte.

Esseni Vásár Németország
2023.09.26.
Forrás: igm Robotrendszerek, Hírek
A „Schweissen & Schneiden” az egyik legnagyobb és legfontosabb szakkiállítás a hegesztés, vágás és bevonattechnológiák területén, ami idén is az esseni kiállítási központban került megrendezésre.

Idén is megrendezték a legnagyobb hazai MINI találkozót
2023.09.22.
Forrás: BMW Sajtóközlemény
A 2022-ben hagyományteremtő szándékkal életre hívott Big MINI Day, a MINI márka rajongóinak legnagyobb hazai rendezvénye idén még a tavalyinál is több látogatót vonzott.

Teltházzal zajlott az első budapesti NEXT 3D konferencia
2023.09.18.
Forrás: Freedee Printing Solutions, Hírek
Szeptember 12-én a budapesti Danubius Hotel Heliaban 100-nál is több additív gyártásban érdekelt szakember gyűlt össze a NEXT 3D konferencián, hogy megosszák egymással tapasztalataikat.

*THE NEUE NEW*: a BMW egy többdimenziós, magával ragadó kommunikációs kampány mentén érkezik meg a mobilitás új korszakába
2023.09.14.
Forrás: BMW Sajtóközlemény
A BMW Vision Neue Klasse tanulmányautóval a bajor prémiumgyártó szokatlan irányban gondolja tovább „az új” fogalmát, a márka nemzetközi kommunikációs kampányának középpontjába az „örök élmény” ígéretét helyezve.

Green Awards: az Audi Hungaria az év legzöldebb nagyvállalatai között
2023.09.13.
Forrás: AUDI Hungaria, Hírek
Győr, 2023. szeptember 13. – A Sustainable World konferencián szeptember 12-én az MBH Bank, a Green Cloud, a PwC Magyarország és a Portfolio Csoport által létrehozott Green Awards keretén belül öt kategóriában díjaztak olyan hazai vállalatokat,

     

IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több mint 20 éves gyakorlati tapasztalatunkkal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;